Na šta troše novac Novak, Rafa, Serena…

Američki portal posvećen tenisu „tennisworldusa.org“ objavio je priču o tome kako najbolji teniseri troše novac.

„Đoković je u 2014. i 2015. zaradio od nagrada na turnirima 17,2 miliona dolara, a ukupno 31 milion dolara kada su u pitanju ugovori sa sponzorima. On u rodnoj Srbiji poseduje lanac kafića i restorana „Novak“, kao i firmu „Famili sport“, koja je specijalizovana za humanitarni rad i postoji od 2005. godine.

Aktuelni broj jedan voli sportske automobile, a 2009. je potrošio 2,5 miliona dolara na luksuznu jahtu“, navode američki novinari o Novaku Đokoviću. On je nedavno otvorio i restoran Ekvita u Monte Karlu.

Rodžer Federer je najplaćeniji teniser sveta, ali je od 2014. do 2015. godine zaradio samo 9 miliona dolara od tenisa. On je ukupno zaradio 67 miliona dolara od sponzorskih ugovora.

„Bivši najbolji teniser sveta je 10 miliona dolara potrošio na izgradnju vile na Ciriškom jezeru. On poseduje i penthaus u mestu Valbela na Alpima, kao i luksuzan stan u Dubaiju gde i trenira. Fondacija Rodžera Federera koja pomaže siromašnoj deci šest zemalja. Ova Fondacija izdvaja velike sume novca kada se dogodi neka katastrofa širom sveta“, navodi se u tekstu.

Rafael Nadal je imao problema sa povredom 2014. i 2015. godine. On je tada zaradio samo 4,5 miliona dolara od nagrada na turnirima, a 28 miliona dolara od sponzora.

„Nadal ima luksuznu vilu u Porto Kristu, kao i u Dominikanskoj Republici. Njegova Fondacija je osnovana 2007. godine, pomaže siromašnoj deci širom sveta, a Nadal se bori i za očuvanje životne sredine.

Marija Šarapova je u 2014. i 2015. zaradila 6,7 miliona dolara od turnira, a od reklama i sponzora 23 miliona.

„Ruska teniska zvezda, koja živi u Americi od 1994. godine, pokrenula je lanac slatkiša Šugarpova, a ima kuće na Floridi i u Kaliforniji. Njena Fondacija ima za cilj da pomogne deci širom sveta, a ogromnu svotu novca daje u humanitarne svrhe“.

Serena Vilijams je u 2014. i 2015. zaradila 11,6 miliona od turnira i 13 miliona van terena.

„Ona poseduje luksuznu kuću u Palm Biču, a ulaže novac u hokejaški klub Majami Dolfins i u UFC. Serena stipendira siromašnu decu u Americi, a izgradila je srednju školu u Keniji 2008. godine“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novacteniseri
Komentari (0)
Dodaj komentar