Nadal ili Vavrinka nasleđuju Đokovića

Scenografija postavljena za proslavu Rafine desete krune Rolan Garosa idealna je pozornica za čoveka koji i te kako ume da pokvari žurku. Sten Vavrinka je pre dve godine u kariranom šorcu upao na crveni tepih centralnog terena i zaustavio Novaka Đokovića u nameri da kompletira kolekciju grend slem pehara. Ni u današnjem velikom finalu protiv Nadala, neće želeti da bude samo jedna od konfeta na jubilarnom slavlju „kralja šljake“.

Španac bi desetom reckom na pariskoj zemlji postao prvi igrač u istoriji sa dvocifrenim brojem pehara na jednom od četiri najveća turnira. Margaret Kort je uspela to da uradi na Australijan openu, slavila je 11 puta.

-Da li bi to bio moj najveći uspeh? Devet ili deset, mala je razlika – svestan je Rafa da je u svakom slučaju gospodar ovih terena otkako je prvi put prošao kroz kapiju sa 19 godina.

Od 2005. ima skor od 78 pobeda i dva poraza, jedan od Robina Soderlinga u četvrtoj rundi 2009. i drugi od Novaka Đokovića u četvrtfinalu 2015. Prošle sezone je predao meč trećeg kola bez borbe zbog povrede.

– Kada igraš protiv Rafe na Rolan Garosu, nikad nisi favorit. Ako izgubiš, to je normalno. Ali, niko ne želi da doživi poraz u finalu grend slema, zar ne – namignuo je Sten, koji je tri puta nastupio u grend slem finalima i nikad ih nije napuštao bez pehara, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Rafael NadalRolan GarosStanislas Vavrinka
Komentari (0)
Dodaj komentar