Nadal: Na moju žalost, Novak će ponovo biti na svom najboljem nivou

Najbolji španski teniser Rafael Nadal rekao je da će Novak Đoković i Endi Marej prevazići trenutnu krizu u formi i zaigrati kao prošle godine.

– Oni će ponovo biti na svom najboljem nivou. Akosu broj 1 i broj 2, sigurno postoji razlog. Ako se to ne desi na narednim turnirima, desiće se na onim posle njih, a ako ne ni tada, onda kasnije u toku sezone. Nažalost po mene, vratiće se oni vrlo brzo.“rekao je Nadal za Tennis World USA.

Definitivno Britanac i Srbin igraju ispod svih očekivanja. Marej nije dolazio do finala ni u Monte Karlu ni u Barseloni. S druge strane, Novak ove godine ima skor 14-4, posle pobede u Dohi je ispao u drugom kolu Australian Opena, a gubio je i u Meksiku i Monte Karlu. Na drugoj strani Nadal još uvek nema poraz na šljaci, ali svakako da je glavni turnir sezone u ovom delu godine Rolan Garos.

– Srećan sam zbog dve titule posle dve dobre nedelje, sada treniram da budem u najboljoj formi u Madridu, Rimu i Parizu. Ide mi dobro i cilj mi je da održim visok nivo igre. Želim da se borim za osvajanje Rolan Garosa, tamo može svašta da se desi. Međutim, pobede u Monte Karlu i Barseloni su mi u ovom trenutku i više nego dovoljne – zaključio je Nadal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Rafael Nadal
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Viktor Rotmiler

    Prema igrama koje su pokazali,u poslednje vreme,nemam utisak,da ce se Djokovic Marej,brzo vratiti u neku podnosljivu dobru formu.Sto se tice Djokovica,on je ocigledno demotivisan.Dali je u pitanju prezasicenost tenisom,ili je preokupiran,da vise vremena provodi sa uzom porodicom, to je dilema,na koju samo On zna odgovor.Marej takodje,pokazuje da je postizanjem „prvog reketa“,takodje izgubio motivaciju,za dalje „gladijatorske“ napore,koje profi tenis iziskuje.