Nadal otkrio: Pobedio Federera u finalu Vimbldona – s jednom nogom

Svaka ozbiljna lista najvećih finala Vimbldona ne može da prođe bez 2008. godine. Rafael Nadal prekinuo je petogodišnju vladavinu Rodžera Federera pobedivši ga sa 9-7 u petom setu koji je završio u sumrak, u finalu koje je već i po toj činjenici dobilo epitet epskog. Nakon ukupno četiri sata i 48 minuta igre.

Španac je uzeo prva dva seta po 6-4, sledeća dva izgubio u taj breku, ali nakon dva uzastopna poraza u finalima, baš od Federera, dočekao je svoju prvu vimbldonsku titulu od ukupno dve (2010.).

Sada, 12 godina kasnije, drugi igrač sveta u intervjuu za Movistar otkrio je podatak koji dosad baš nije bio poznat javnosti. Faktički, pobedio je Federera s – jednom nogom, prenose sportski mediji.

– Nikad nisam o tome govorio, ali od početka tog finala jedno mi je stopalo bilo pod blokadom – rekao je „kralj šljake“.

– Nekoliko mečeva sam igrao s povređenom nogom i više nisam mogao bez blokade. Praktički nisam ni trenirao uoči finala. Kiša je još više zakomplikovala stvari jer je injekcija je prestala da deluje i više nisam mogao da stanem na nogu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

federerNadalVimbldon
Komentari (0)
Dodaj komentar