Nadalov trener: Novak nije više tako briljantan

Jedan od trenera Rafaela Nadala, Fracisko Roig, smatra da Novak Đoković ne igra na nivou iz prethodne sezone.

I pored toga, smatra da je najbolji teniser sveta prvi favorit na šljaci, iako je Nadal trenutno u dobroj formi na omiljenoj podlozi, prenose mediji.

„Đokoviću je u početku bilo teže, ali je polako podizao nivo igre na šljaci. Ako se on i Rafa budu sastali na Rolan Garosu, biće to meč sa mnogo uzajamnog poštovanja, jedan je osvojio devet titula, ali je drugi dobio poslednji meč. Jasno je ipak da su nam šanse veće na zemlji, Rafa je bio blizu pobede i u Indijan Velsu, ali moramo da zanemarimo taj način razmišljanja– nema bio je blizu, nego pobeda ili poraz“, iskren je bio Roig.

Đoković je šokantno eliminisan sa turnira u Monte Karlu, pa su mnogi počeli da sumnjaju u njegove mogućnosti na šljaci ove godine.

„I on je čovek, može da izgubi. Nastaviće da igra još dugo ovako, radi sve kako treba na terenu i van njega. Možda je izgubio malo na briljantnosti, ali to se dešava. Na kraju prošle sezone igrao je neverovatno, kao teniser sa plejstejšna. Svaku lopticu je udarao čisto, u visokom ritmu, a nije mnogo grešio. Istina je da u Indijan Velsu i Majamiju nije bio takav, ali sve je lakše kada pobeđuješ“, rekao je Roig.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRafael Nadal
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • neregistrovan

    To je tačno, svako ima žutu minutu, ali je još uvek najbolji i lako će pobediti i Nadala i hvaljivog Federera, a o Mareju da ne govorim, jer čovek nema pojma.