Najbogatiji fudbaler ima 20 puta više para od Ronalda i Mesija – zajedno (foto)

Madridska Marka napravila je listu najbogatijih fudbalera sveta, a na vrhu je Faik Bolkiah, 22-godišnji kapiten reprezentacije Bruneja.

Bolkiah je od 2016. godine u ekipi Lester sitija, ali još nije dobio priliku u prvom sastavu. Nastupio je tek nekoliko puta za drugu ekipu na prijateljskim utakmicama, a prošlog leta je produžio ugovor s engleskim klubom na još jednu godinu. Ranije je u Engleskoj igrao za omladinske ekipu Čelzija, a za Bruneje je odigrao šest utakmica i postigao jedan pogodak.

Faik je sin Džefrija Bolkiaha, brunejskog princa, i nećak brunejskog sultana Hasanala Bolkiaha. Sultan, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, u testamentu mu je ostavio 20 milijardi dolara.

Drugi na listi najbogatijih fudbaler je napadač Juventusa, Kristijano Ronaldo, čije se bogatstvo procenjuje na 450 miliona dolara, 50 miluna više nego što ima njegov najveći rival Lionel Mesi, aktuelni osvajač Zlatne lopte.

Niko više od fudbalera nema 200 miliona dolara. Zlatan Ibrahimović je na 190, Nejmar ima 185, a šesti je Vejn Runi sa 160 miliona dolara. U TOP 10 su još Geret Bejl (120 miliona dolara), Andres Iniesta (120), Eden Azar (100) i Pol Pogba (85).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivši fudbalernajbogatiji
Komentari (0)
Dodaj komentar