Najgori meč Nikole Jokića, za sve kriv – Bosanac (video)

Košarkaši Denvera imali su loše veče u Portlandu i ubedljivo su poraženi sa 115:95, uz najslabiju partiju Nikole Jokića, pa je sada rezultat u seriji 2:2 u pobedama u prvoj rundi plej-ofa.

Srbin je na parketu proveo 27 minuta, i statistički podaci kažu da je njegov Denver za to vreme stigao do katastrofalnog zaostatka od 32 poena, što je njegova najgora partija kada je u pitanju plus-minus učinak.

Jasno je da je jednom i to moralo da se dogodi da Nikola Jokić ne bude na svom nivou – za 27 minuta na parketu postigao 16 koševa, imao devet skokova i jednu asistenciju, uz loš procenat šuta – 7 od 18. Trener Majlk Meloun ga nije uvodio u igru još pred kraj treće četvrtine, jer je Portland imao prednost veću od 30 koševa.

Jokić je na konferenciji za medije posle poraza novinarima objasnio da umor nije razlog njegovoj lošoj noći, već Jusuf Nurkić.

„Dajte Nurkiću priznanje, igrao je dobru odbranu. Ne samo on, cela ekipa Portlanda. Čak i kada sam bio na otvorenom šutu… Ipak, Nurkić je bio sjajan“, rekao je Jokić.

Ono što treba da brine trenera Melouna jeste činjenica da je i najgori Jokić ikada bio najbolji košarkaš Denvera u teškom porazu od Portlanda sa čak 20 poena razlike.

Naredni, peti meč, igra se u Denveru u utorak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Denver Nagetsjusuf nurkicNikola Jokićportland
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    talentovan, skroman, vredabn, radan iza svakog njegovog ubacenog kosa stoje sati, meseci i godine treninga bravo jokicu!

  • Anonimni

    Jokic uvek bio klasa. Cak i kad konacno odogra jednu losunutakmicu u celoj dosadasnjoj sezoni ne krije se iza ko zna cega vec otvoreno da priznanje protivniku. Malo je takvih sportista.