Navratilova: Novače, verovatno ne razumeš neke stvari…

Mnogo prašine podigla je izjava sada već bivšeg Izvršnog direktora turnira u Indijan Velsu Rejmonda Mura da se „teniserke šlepaju uz tenisere“, ali i reči Novaka Đokovića u vezi sa izjednačenim nagradnim fondovima u obe konkurencije.

„Đoković, koliko god ga ja volela, očigledno ne razume zašto žene i muškarci moraju da budu plaćeni jednako kada igraju na kombinovanim turnirima. Mislila sam da smo tu temu rešili još ranije“, istakla je legendarna Martina Navratilova.

Od 2007. godine nagradni fondovi su izjednačeni na Gren slem turnirima, kao i na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, prenose mediji.

Dojučerašnji direktor turnira u Indijan Velsu Rejmond Mur je dan posle sporne izjave podneo ostavku.

Naravno, reagovali su WTA i ATP, koji je naveo da potpuno podržava jednakost u društvu.

„ATP se trudi da postigne fer nagrade za svoje igrače postavljajući minimalne nagrande fondove na ATP turnirima u skladu sa prihodima koje muški tenis generiše. ATP poštuje pravo turnira da donose sopstvene odluke u vezi sa nagradnim fondovima za ženski tenis, koji vodi druga organizacija – WTA“, navodi se u saopštenju predsednika ATP Krisa Kermoda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Martina Navratilovanovak djokovictenis
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • neregistrovan

    Svakako da sam za potpunu ravnopravnost, ali konstitucija žene je takva da se ne moze baš uvek izjednačiti sa muškom radnom snagom. Ako bi se kopao kanal, muška konstitucija dozvoljava kopanje jednog metra za, recimo, 1 sat, a ženska oko 1,5 do 2 sata. Pa sad, satnica ako je jednaka, znači za isti posao žena bi zaradila više, jer joj je potrebno više vremena za isti posao. Toliko.