Neuništivi Nadal – odveo Španiju u finale Dejvis kupa

Teniska reprezentacije Španije drugi je finalista završnog turnira Dejvis kupa u Madridu. „Crvena furija“ je sa 2-1 u pobedama savladala selekciju Velike Britanije, prenose sportski mediji.

Obe reprezentacije su do meča za plasman u finale ostvarile po tri pobede. Španija je savladala Hrvatsku, Rusiju i Argentinu, dok je VB pobedila Holandiju, Kazahstan i Nemačku.

Kao što je i do sada bio slučaj, igrala su se dva singl meča, a pošto je posle njih rezultat bio izjednačen, odlučivao je dubl.

U prvom singlu Kajl Edmund je savladao Felisijana Lopesa sa 2-0 u setovima posle jednog časa i 23 minuta tenisa – 6:3, 7:6(3).

Španija je u prethodna dva meča gubila prvi singl, a u oba navrata Nadal je spasavao situaciju i dobijao drugi singl, a onda i dubl.

Rafa je meč protiv Evansa dobio posle oko sat i po vremena sa 6:4, 6:0.

Španac je nedugo zatim odlučio da bude čovek odluke i u dublu, kao što je bio u prethodna dva duela, pa su se on i Felisijano Lopes borili sa Džejmijem Marijem i Nilom Skupskim za finale Dejvis kupa.

Domaći dubl je uspeo da posle dva taj brejka 7:6(3), 7(10):6(8) i dva časa i 17 minuta igre dobije odlučujući duel i tako se plasira u veliko finale, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Dejvis kupNadal
Komentari (0)
Dodaj komentar