Nikola Jokić dominirao protiv najboljih – Karija i Duranta! (video)

Od kada se Nikola Jokić vratio u prvu postavu Denvera, pravi neverovatne rezultate. Maltene svaku utakmicu je završavao sa „dabl—dabl“ učinkom, a često bio na korak od „tripl-dabla”.

U sinoćnoj utakmici protiv Gloden stejta, opet je odigrao fantastičnu utakmicu i postigao 21 poen, imao 13 skokova, 5 asistencija i jednu ukradenu loptu. On je na terenu protiv Karija, Duranta i drugova odigrao samo 24 minuta utakmice i bio najbolji igrač svoje ekipe.

https://www.youtube.com/watch?v=vjCNUPmw4oM

Na drugoj strani, najbolji igrač lige, Stiven Kari ubacio je isto toliko, ali je igrao čak deset minuta više. Durant, je dao poen više za 35 minuta na terenu. I nije samo statistika ta koja daje potpuno sliku Nikoline igre. Lakoća kojom igra, asistira, dribla je ono što oduševljava ne samo navijača Denevra, već i ljubitelje košarke širom SAD.

Reči hvale za njegovu igru dolaze često i od protivnika ili protivničkih navijača. Mladi Somborac je definitivno obeležio protekli mesec sjajnim igrama i asistencijama. Neki su ga već prozvali „novi Medžik“, dok ga zbog čestih dodavanja bez gledanja često upoređuju i sa Teodosićem.

Ovo je tek početak godine, i ako ovako nastavi, naš reprezentativac će imati izuzetno uspešno sezonu, u kojoj ostvaruje rezultate koje niko nije očekivao.

Računajući prve dve sezone, Jokić se, po indeksu korisnosti, nalazi na petom mestu svih vremena kad je reč o igračima van SAD. Do kraja sezone može da popravi i taj skor.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

DenvernbaNikola Jokić
Komentari (0)
Dodaj komentar