Nikola Jokić nadmašio Birda po broju tripl-dabl učinaka

ČIKAGO – Košarkaši Denvera izgubili su od Čikaga 109:97 i upisali 12. poraz sezoni, a srpski košarkaš Nikola Jokić duel je završio sa učinkom od 17 poena, 15 asistencija i 12 skokova, čime je stigao do svog 60. tripl-dabla u najjačoj košarkaškoj ligi i prestigao je legendarnog Lerija Birda po broju tripl-dablova na osmom mestu večne liste.

Srpski centar trenutno ima dva tripl-dabla manje od sedmoplasiranog Džejmsa Hardena, koji je prestigao Birda prošlog meseca i od tada dodao još dva tripl-dabla za ukupno 62 u karijeri.

Od aktivnih NBA igrača na listi osim Jokić i Hardena nalaze se Rasel Vesbruk na vodećoj poziciji (189 tripl-dablova) i Lebron Džejms na 5. mestu sa ostvarenih 99 tripl-dablova u dosadašnjoj karijeri.

Jokić, prema mnogim mišljenjima najbolji visoki dodavač u istoriji NBA lige, najnoviji tripl-dabl postigao je u svojoj 471. utakmici.

Bird je svojih 59 tripl-dablova sakupio kroz 897 utakmica u perodu od 1979. do 1992. godine.

Najefikasniji u timu Nagetsa bili su Vil Barton i Monte Moris sa po 19 poena. Eron Gordon je imao 18, dok je Džef Grin zabeležio 14 poena i 13 skokova.

Bulse je do trijumfa predvodio Zek Lavin sa 32 poena, Nikola Vučević i Lonzo Bol su imali po 20 poena i 10 skokova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar