Nikola Kalinić: Dosta više o Kosovu, moramo dalje

Košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.

Kalinić kaže za Blic da otkad zna za sebe, a rodjen je 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova.

„Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje“, kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim.

„Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta“, poručuje Kalinić.

On poziva one koji mu ne veruju da proputuju malo svetom i da kažu strancima odakle su i ko su.

„Doživeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživeo“, kaže Kalinić.  

Napominje da je svestan da će ga mnogi sada zamrzeti, ali, smatra da je vreme da neko to kaže javno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (8)
Dodaj komentar
  • SRBIN

    Ako budes mnogo mislio povredices se.

  • Šumadinac

    Kada si ti rodjendan ja sam bio na ratištu i opet bih.Prodaj svoju avliju,zato što ova sigurno nije tvoja!

  • Anonimni

    Kada si ti rodjendan ja sam bio na ratištu i opet bih.Prodaj svoju avliju,zato što ova sigurno nije tvoja!

  • M.B.

    Sramno i bijedno. Mlad a toliki poltron i sa takvim defetizmom. Pa napusti ti svoj klub, prepusti mjesto nekom drugom.

  • Anonimni

    Mogu misliti sa kakvim debilima si se druzio, ti tvoji stranci…zaglupljena gomila koa i ti, samo materijalno vam je bitno stoko, proizvodjaci go**na, to vam je krajnji zivotni cilj.

  • milan

    Decko ne samo da si ruzan nego si isto toliko glup. Ebali te turci jel te oni tako naucili. Nakoza u ljudskom obliku sedi u uci malo istoriju ako imas nesto Srpsko u sebi usta sumnjam.

  • Momir

    Biti stariji ne znači biti pametniji. Ja imam 60 godina i putujem svetom. Delim tvoje mišljenje. Živi se u sadašnjosti uz toleranciju i uzajamno poštovanje. Na žalost stvarnost potvrđuje da neki ljudi to ne shvataju i previše potenciraju razlike među ljudima. Živeli!

    • Ivana

      Pa šta?! I ja živim u inostranstvu, pa ne pljujem po svojoj zemlji! A to što stranci pričaju o nama, zabole me ćošak od lakta. Mogu da mi pljunu pod prozor jer znam da pripadam narodu koji je ponosan, hrabar, izdržljiv, stariji od mnogih naroda i što nas čini posebnima od stranaca – znamo naše korene. Oni su izmešani do sto jedan i nazad. Ne znaju ni baba koje im je nacionalnosti, a kamoli 6, 7 koleno. I o kakvom to poštovanju pričaš?! Svi ti se smeškaju u lice a ovamo misle „mrš i tri lepe“. Jel to normalno?! Ti ako si licemeran, onda ti normalno. Meni nije. I na kraju ako si Srbin Pravoslavac, znaš da ti klevete idu na ruku kada jednog dana budeš došao u Mitarstva. Zato zabole me šta genocidni, nezasiti, grabivi stranci misle o nama Srbima!