Novak deklasirao Amerikanca na startu Rolan Garosa

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je američkog tenisera Tenisa Sandgrena u prvom kolu Rolan Garosa sa 6:2, 6:4, 6:2 i poslao poruku rivalima da je više nego spreman da povede trku za trofej na francuskom Grend slem turniru!

Đoković je na terenu proveo tačno dva sata, imao je sve konce meča u svojim rukama, ali je tokom duela imao i zamerke na svoju igru.

Uprkos svemu, održao je fokus, u pravim momentima je donosio prave odluke, naročito u drugom setu kada je spasao čak šest brejk lopti.

Đoković je svoje ambicije pokazao već u prvom gemu prvog seta, napravio je brejk i potom do sedmog gema čekao na drugi, za veliku prednost.

Osmi gem je bio manje-više formalnost, propustio je Đoković jednu set loptu, ali ne i drugu, te stigao do 1:0 za svega 31. minut.

Dvadeset minuta duže je trajao drugi set, Sandgren je uspeo da uhvati ritam, u nekoliko navrata je Novak bio u teškim situacijama, ali se iz svake izvukao.

Neuralgični momenti su viđeni u drugom i šestom gemu, u svakom od njih Amerikanac je imao po tri brejk šanse, ali je Đoković bio dominantniji i bez većih problema je uspevao da se izvuče iz neprijatnih okolnosti.

Brejk napravljen u prvom gemu ga je vodio kroz ceo set i omogućio mu da u desetom stekne prednost od 2:0.

Treći set je mogao da startuje kao i prva dva, ali je Sandgren uspeo da spase dve brejk šanse.

Ipak, narednih pet gemova je pripalo Novaku, u sedmom je imao brejk i meč loptu, ali je sve ostavio za svoj servis-gem, iskoristio je prvu šansu da završi duel i to je učinio.

U narednom kolu Đoković će igrati u četvrtak protiv Pabla Kuevasa, koji je maksimalnim rezultatom pobedio domaćeg tenisera Luku Puja.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRolan Garos
Komentari (0)
Dodaj komentar