Vilander: „Novak može opet u vrh, pitanje je da li želi da se vrati“

Rafael Nadal i Kevin Anderson u nedelju će odlučiti ko je ove godine najbolji igrač na US openu.

Mnogi smatraju da je turnir u Njujorku bio slabiji nego prethodnih godina, jer na njemu nisu učestvovali Mari, Vavrinka, Đoković, Nišikori, Raonić, ali s druge strane mnogi smatraju da slučaj i nije baš takav jer su se takmičila dvojica najboljih: Rafael Nadal i Rodžer Federer, prenosi B92.

Jedan od onih koji smatraju da su povrede značajno uticale na kvalitet turnira jeste i Mats Vilander, jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića.

“Izostala su velika imena koja privlače pažnju. Ostali su Nadal i Federer i sva pažnja usmerena je ka njima. Vavrinka je prošlogodišnji šampion, Đoković je uvek dolazio bar do polufinala, uzeo nekoliko titula. Endi je, takođe, znao da zablista. Kada nemate takve asove, onda nastane rupa. Da su ovde Novak, Endi, Sten, pa čak i Raonić i Nišikori, sumnjam da bi u polufinalu bili Pablo Karenjo i Kevin Anderson”, rekao je Mats Vilander za “Sportski žurnal”.

Na pitanje izveštača sa US opena gde vidi Novaka Đokovića kada se oporavi od povrede, Vilander je odgovorio:

“Tu za mene postoji samo jedno pitanje – “da li Đoković želi da se vrati?” Ako je odgovor potvrdan, onda će biti ponovo u vrhu. Nemam nikakvu dilemu što se toga tiče. Ako budemo imali posvećenog Đokovića, koji će biti ponovo besprekorno spreman, i ako imamo Novaka koji je mentalno jak, onda je jasno da će se ponovo boriti za velike titule. Dilema je samo da li on posle svega što je uradio u tenisu ima želju da to uradi. Sve je na njemu”, rekao je Vilander.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mats Vilandernovak djokovicUS Open
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Draza

    Cuj ?! Da li zeli da se vrati ? Da li je motivisan ? NARAVNO DA ZELI -samo NE MERE !! POstao je baba dadilja i sekapersa kojem zena rukovodi !!!