Novak na terenu posle 169 dana

Od 12. jula Novak Đoković nije odigrao takmičarski meč, a sad odbrojava dane do povratka. Najbolji srpski teniser u petak će izaći na teren posle 169 dana pauze zbog povrede lakta, a prvi protivnik na egzibicionom turniru u Abu Dabiju biće mu pobednik susreta Roberto Bautista Agut – Andrej Rubljev.

Naš as neće imati tako jaku proveru za novu sezonu kao što se očekivalo, jer su od Mubadala opena redom odustajali Rafael Nadal, Sten Vavrinka i Miloš Raonić, zbog nedovoljne fizičke pripremljenosti.

Pod velikim znakom pitanja je i sprema Đokovića, koji je tek početkom decembra uzeo reket u ruke, a u Emiratima će prvi put testirati lakat pod punim opterećenjem. Ukoliko bude mogao da servira bez problema, odmah posle ovog turnira seli se u Dohu, gde bi od 1. do 6. januara trebalo da brani titulu na nadmetanju serije 250.

Novak je ovih dana sa porodicom i stručnim štabom u Dubaiju, gde vrši poslednje pripreme za start nove sezone. U Abu Dabiju će sigurno odigrati dva meča, u petak protiv Bautiste Aguta ili Andreja Rubljeva i u subotu protiv Dominka Tima, Kevina Andersona ili Karenja Buste, prenose Novosti.

Pored srpskog tenisera, na Mubadala openu vraća se i Serena Vilijams, nepuna četiri meseca posle porođaja. Amerikanka će u subotu igrati protiv Elene Ostapenko.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar