Novak osvojio Vimbldon! (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12) (video)

Novak Đoković pobedio je Rodžera Federera sa 3:2 u setovima i peti put u karijeri osvojio Vimbldon.

https://www.youtube.com/watch?v=TI0C9SSWH3E

Đoković je pobedio Federera posle dramatičnog spektakla u pet setova, posle petočasovne borbe – 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12.

Đoković je došao do svog 16. grend slema u karijeri, petog na Vimbldonu, nakon što je taj turnir prethodno osvajao 2011, 2014, 2015. i 2018.

Srpski teniser je pobedio Švajcarca peti put zaredom i sada u međusobnim susretima vodi sa 26-22, javio je B92.

​Prethodno je ovaj turnir osvajao 2011, 2014, 2015. i 2018. godine, po čemu se izjednačio sa Šveđaninom Bjornom Borgom.

Bilo je ovo treće finale u Londonu u kom su se sastali Federer i Đoković, posle kojeg je srpski teniser ostao neporažen.

Bilo je najduže finale u istoriji Vimbldona i prvo koje je odlučeno posle taj-brejka.

Srpski teniser u 16. gemu petog seta spasao dve meč lopte rivala, a postao je prvi igrač posle 71 godine koji je osvojio titulu pošto je spasao meč lopte.

Pre njega je to učinio Amerikanac Bob Falkenburg 1948. godine, preneo je Tanjug.
Đoković: Federer me inspiriše

Novak Đoković je posle osvajanja pete titule na Vimbldonu rekao da je ovogodišnje finale protiv Švajcaraca Rodžera Federera jedno od najuzbudljivijih u njegovoj karijeri.

„Ovo je verovatno najuzbudljivije finale koje sam ikada igrao. Sigurno među dva, tri u karijeri, protiv jednog od najvećih tenisera svih vremena Rodžera Federera, koga veoma poštujem“, rekao je Đoković na ceremoniji dodele pehara.
Đoković je istakao i da su u najdužem finalu Vimbldona u istoriji Feder i on imali svoje šanse.

„Neko iz ovakvih mečeva mora da izađe kao poražen. Obojica smo imali šanse, a nestvarno mi je da sam morao da spasem dve meč lopte. Čudno je bilo i u taj-brejku na 12:12. U suštini, nadao sam se da ću doći do taj-brejkova“, rekao je prvi teniser sveta i dodao da mu je Švajcarac inspiracija.

„Ja sam jedan od onih koje Federer inspiriše. Rekao sam i ranije, kada sam bio klinac, dok sam rastao i sanjao da budem teniser, Vimbldon je uvek bio turnir na kom sam želeo da se pojavim, da igram, da uspem. Sanjao sam da ću biti ovde. Imam razne trofeje u svojoj sobi, a sada na ovom mestu delim specijalna osećanja sa sinom i roditeljima. Supruga i ćerka su kod kuće, šaljem im zagrljaje“, zaključio je Đoković, prenosi Sputnjik.

Tradicionalno, veliki broj slavnih ličnosti uživo prati veliko finale Vimbldona. Na centralnom terenu su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton i princ Vilijam. Tu je i poznati glumac Tom Hidlston.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRodžer FedererVimbldon
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Sav sam u transu…..Zaradio je par miliona dolara, a meni – nista!

    • Zoran Vikalo

      Anonimni, zato i jesi anonimni. Moja žena, koja je Čehinja se radovala. Rekli smo oboje, da smo mi protiv 10,000 usr… bi se…a Nole je pobjedio. Samo silno prepotentan čovjek može dati prethodni komentar

    • Anonimni

      Ne zali za tim -zdravlje ti je vece bogatstvo od novca ,cuvaj ga!

    • Anonimni

      Nije par miliona nego 134 miliona dolara!!!