Novak preokretom, posle velike borbe do četvrtfinala

Novak Đoković je u četvrtfinalu Mastersa u Parizu. Posle velike borbe i preokreta savladao je Bugarina Grigora Dimitrova u tri seta – 2:1 (4:6, 6:2, 6:3), prenosi RTS.

Sjajana meč i velika borba dva rivala. Novak je uspeo da posle preokreta savlada odličnog Bugarina. Posle gubitka prvog seta naš teniser je zaigrao agresivnije, smanjio je broj grešaka, pogađao „nemoguće“. To je „nateralo“ Dimitrova da sve više greši, što je Đoković iskoristio i stigao do zasluženog trijumfa.

Dimitrov je mnogo bolje ušao u meč. Nakon uvodnih gemova, napao je servis našeg tenisera, iskoristio poklon i stigao do brejka prednost. Već u narednom gemu, nakon velike borbe i 14 i po minuta igre, Novak koristi svoju šansu i vraća brejk.

Međutim, bugarski teniser nastavlja da napada i posle još jednog maratonskog gema (deset minuta) ponovo dolazi do brejka prednosti, a potom ga i potvrđuje, 2:4. Nastavljena je belika borba i pokušaji našeg tenisera da ponovo vrati brejk i produži set. Ipak, Bugarin je bio neumoljiv uspeo je da sačuva svoj servis i privede set kraju, 6:4 u prvom setu.

Novak je krenuo silovito u drugom setu. Uz jedan oduzet servis dolazi do prednosti od 3:0. Bugarin je pokušavao da se vrati u set, ali je naš teniser odbijao svaki napad. Povreda kolena desne noge nije poremetila Đokovića, nastavio je u istom ritmu.

Bugarin uspeva koliko toliko da parira sa brejkom zaostatka. Međutim, u osmom gemu Novak osvaja prvu set loptu na servis Dimitrova. Usledila je dvostruka servis greška i naš teniser stiže do izjednačenja, 6:2 u drugom setu.

Odlučujući set doneo je sličan scenario. Ponovo naš teniser dolazi do ranog brejka i vođstva od 3:0. Bugarin je sve više grešio, ipak uspevao je da zadrži svoj servis. Novak rutinski privodi meč kraju za konačnih 6:3 u trećem setu.

U borbi za polufinale naš teniser se sastaje sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP Pariznovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar