Novak: Saradnja sa Agasijem je ostvarenje sna, biće to sjajna avantura

Drugi reket sveta Novak Đoković izjavio je da saradnja sa Andreom Agasijem za njega predstavlja ostvarenje snova.

Đoković i Agasi su dogovorili saradnju počev od predstojećeg Rolan Garosa. Srpski igrač se krajem prošle godine rastao sa Borisom Bekerom, nedavno i sa Marjanom Vajdom, pa je na turnirima u Madridu i Rimu bio bez trenera. Sada će raditi sa slavnim Amerikancem.

„Iskreno, saradnju sa Agasijem smatram ostvarenjem snova“, rekao je Đoković.

Srbin ne krije da je u Amerikancu imao uzora kada je počinjao da se bavi tenisom.

„Imamo sličan stil igre. Vrlo sličan. On se smatra jednim od najboljih riternera svih vremena, a i ja se mnogo oslanjam na taj udarac. Osim te sličnosti, on je prošao put od vrha do 140. mesta na ATP listi i ponovo do broja jedan. Iskusio je različite uslove, suočavao se sa različitim izazovima, uspeo da ih preveziđe i vrati se na vrh. Prošao je kroz sve što ja prolazim, ne samo sad, već tokom cele karijere. Zna kako je biti najbolji na svetu. Zna i kako je pobeđivati na najvećim turnirima, jer ih je sve osvojio“, pojasnio je Đoković i dodao:

„Biće to sjajna avantura za obojicu“.

Novak tvrdi da je i dalje motivisan.

„Volim tenis svim srcem. Zaista volim. I dalje imam ogromnu strast i motivaciju. Dokle god budem imao taj žar u sebi, nastaviću da idem napred“.

Ponosan je na sve što je uradio, ali ne namerava na tome da se zaustavi.

„Privilegija je to što me, zbog mojih dosadašnjih, a nadam se i budućih uspeha, pominju u društvu Agasija, Bekera, Samprasa, Federera i Nadala, jer oni su ostavili dubok trag u tenisu“, zaključio je osvajač 12 gren slem titula, prenosi Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Andre Agasinovak djokovic
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Viktor Rotmiler

    Bez obzira na sve izjave Novaka Djokovica,ne mislim da trener,ma ko to bio,moze da ucini cudo.Slazem se sa izjavom Borisa Bekera.Onaj ko zeli, da postane,i ostane prvi reket sveta,mora da mu ta zelja,bude prva i jedina. Izjava Novaka Djokovica,od nedavno,da on zeli,da bude prvi reket,najbolji muz,i najbolji otac svoje dece,nazalost,“ne pije vodu“.Biti prvi,u mu cemu pa i u sportu,zahteva celu licnost.Potpunu posvecenost tom cilju.Tu nema kompromisa,i Djokovic mora toga da bude svestan.!