Novak se pridružio Federeru i Nadalu u ekskluzivnom „klubu 400“

Dok se priprema za svoj povratak na teren u Tokiju, Novak Đoković provodi svoju 270. nedelju na vrhu ATP liste, a ispred njega su samo još dvojica tenisera – Pit Sampras i Rodžer Federer.

Srbin je takođe postao i treći teniser u open eri koji je proveo najmanje 400 nedelja u top 2 igrača sveta, pridruživši se tako ekskluzivnom klubu u kom su već bili Rafael Nadal i Rodžer Federer, a koji još dugo, dugo godina neće dobiti novog člana.

  1. Rodžer Federer 528
  2. Rafael Nadal 523
  3. Novak Đoković 401
  4. Džimi Konors 383
  5. Ivan Lendl 378
  6. Pit Sampras 376

Pored 270 nedelja provedenih na 1. mestu ATP liste, Novak je proveo i 131 nedelju kao drugi teniser sveta, boreći se na toj poziciji naizmenično na Rodžerom, Rafom i Endi Marejem, i tokom decenije zaslužio titulu jednog od najistrajnijih igrača.

Na poslednjoj objavljenoj listi Đoković ima 640 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala, i jedan od njih će sezonu završiti na prvom mestu. To će srpskom teniseru omogućiti još nedelja u top 2 igrača sveta i približiti ga Rodžeru Federeru, koji drži i ovaj rekord sa 528 nedelja, samo nekoliko više u odnosu na Nadala, koji će ga, po svemu dsudeći, vrlo uskoro prestići.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar