Objavljeno koliko tačno novca je država dala Zvezdi i Partizanu

Država je, na razne načine, od 2014. godine pomogla košarkaške klubove Crvena zvezda sa 1,626 milijarde dinara, a Partizan sa 1,217 milijardi dinara, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je rekao da je država, bilo direktno iz budžeta ili preko ministarstava, ili indirektno, preko javnih preduzeća za fudbalski klub Partizan dala 899,4 miliona dinara, a za Crvenu zvezdu 727 miliona.

Mali je objasnio da te podatke daje kako bi građani videli da država za oba kluba izdvaja i podržava ih podjednako i da se trudi da bude „uravnotežena na najbolji mogući način“.

„Ovo je novac dat u gotovini, a tu je i podrška i kroz kredite, davanje različitih garancija i reprogram poreskih obaveza“, istakao je on i dodao da o dodeli tih sredstava odlučuje veliki broj institucija, a pored toga, javna preduzeća, poput Telekoma, sama usvajaju svoje budžete.

Na pitanje novinara koliki su dugovi tih klubova, Mali je rekao da ne zna, ali da je poreska uprava odobrila za ta četiri kluba reprogram dugova za porez na imovinu u iznosu od milijardu dinara.

„Svako može dobiti reprogram poreskih dugova ukoliko obezbedi odgovarajuće garancije“, objasnio je on i dodao da nema informacije da li klubovi redovno izmiruju obaveze od trenutka reprograma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaPartizan
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pogledati ko je u upravama tih klubova Covic,Terzic i,Vucetic,Ruzic… Pa ne rade oni za „dzabaka“ a i mnogi drugi se pored njih „malo“ ovajde. Gde je sada cuveni nas Nes Sretenovic iz DRI da objasni po kom osnovu i ko je dozvolio toliko bacanje narodnog novca. Za mnogo manje i bezazlenije iznose bili su revnosni 35.000.000 Eura je dato u nepovrat onima koji i imaju vec mnogo. Da su te pare ulozene u obnovu IMT,IMR,Gose itd gde bi nam bila privreda? Ali to nije neciji interes vec dovodimo motace kablova i slicne. SRAMOTA!

  • bambi

    Ne razumem, zasto drzava, tj. radni ljudi i gradjani daju novac fudbalskom klubu? Ljudi, je li ste vi normalni? Ovo ja prvi put cujem, ali stvarno, ja ne mogu da verujem sta cujem? Ti fudbalski klubovi imaju takve transfere novca, takvo basoslovno bogacenje, takve malverzacije, tuce svakog meseca, godine, zamlacivanje nase omladine, ostavljanje mladosti u kladionicama izbezumljeni izguljeni u prostoru i vremenu, to je takva jedna masinerija pljacke da vam ja to prosto ne mogu opisati. Dosta bre vise sa tim fudbalskim klubovima, Povraca mi se vise od njih.

  • Anonimni

    Koliko bolesne dece je moglo za taj novac da se pošalje na lečenje u inostranstvo? Kakva sramota!!!!

  • VUKASIN

    Ono sto je porazavajuce iz izjave Sinise Malog,to je da drzava srbija,uzima od usta svog gladnog naroda,dajuci skoro cetiri ipo milijarde rsd.samo Zvezdi i Partizanu.Srbija je JEDINA zemlja na svetu,koja iz budzeta izdrzava klubove,koji parazitski sisaju krv narodu.A svi ti „sportisti“,koji zive na racun budzeta,ustvari su milioneri koji trose novac ko pijani bogatasi.Zasto se svi klubovi ne prodaju pod hitno.?

  • ANDREJ

    To sto drzava daje novac klubovima,to je najveci bezobrazluk.Taj novac koji drzava daje,nuje njen novac.To je novac nas gradjana,koji mi punimo.I ko je na kraju ovlastio drzavu,da daje klubovima,dok lekari i medicinske sestre,masovno odlaze u nemacku,jer ne mogu da zive od svojih plata.I na kraju,samo komunisticke drzave,imaju drzavne klubove.Zasto se nasi klubovi ne prodaju,pa neka privatni vlasnici trljaju glavu sa njima.Zasto penzioneri nemogu da zive kao ljudi,dok besni sportisti,knjize milione evra na svoje bankovne racune.???