Obradović: Protiv Barselone nam treba pamet i energija

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je večeras da su njegovom timu za pobedu protiv Barselone potrebni „pamet i energija“.

„Pamet i energija. Treba nam energija na nivou kako je to bilo protiv Olimpijakosa (90:75), takođe i pamet. Neke podudarnosti između igre Olimpijakosa i Barselone postoje. Videli smo da možemo i to je ono o čemu smo pričali večeras pred trening kada smo radili analizu utakmice“, rekao je Obradović u obraćanju novinarima.

Košarkaši Partizana dočekuju u utorak u Beogradskoj areni ekipu Barselone, u meču 31. kola Evrolige.

Barselona je na trećem mestu Evrolige sa skorom 20/10, dok je Partizan sedmi sa 17 pobeda i 13 poraza.

Obradović je dodao da ekipa za pripremu meča ima jedan trening, ali i istakao da znaju dosta o narednom rivalu.

„Igrali smo već protiv Barselone i znamo koji kvalitet imaju, ekipa koja je napravljena da ide na fajnal-for i verovatno da proba da osvoji Evroligu. Kvaliteta imaju mnogo, igraju timski, igraju izuzetno čvrstvu odbranu. Ključni igrač u toj odbrani je Jan Veseli, kad je on na petici“, rekao je on i istakao da se radi o najboljem timu u šutu za tri poena u Evroligi.

Obradović se osvrnuo i na podatak da je osam najposećenijih utakmica u Evroligi odigrao Partizan u Beogradskoj areni.

„To je pokazatelj koliko su navijači bitni, koiliko veruju klubu, koliko vole klub i koliko su mu odani. Još jednom zahvalnost velika, znamo da će biti ispunjena dvorana i sutra uveče, i petak uveče, i nešto što će ostati zabeleženo“, rekao je on.

Košarkaš Joanis Papapetru rekao je da je najvažnije da se ekipa energetski spremi za sutrašnji meč.

„To je najvažnije. Znamo da će naši navijači biti ovde uz nas i mi moramo da i zbog njih pokažemo energiju“, zaključio je Papapetru.

Partizan i Barselona igraju utakmicu u utorak od 20.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar