Odbojkašice Srbije „počistile“ Rusiju za polufinale Olimpijskih igara

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je večeras pobedila Rusiju sa 3:0, po setovima 25:9, 25:22, 25:21, prenose sportski mediji.

 

Srbija će u polufinalu igrati protiv selekcije SAD, koja je ranije pobedila Japan sa 3:0. Amerikanke su stvetske prvakinje i olimpijske vicešampionke.

U drugom polufinalu igraju Holandija i pobednik meča Brazil-Kina.

Srpske odbojkašice blistale su protiv aktuelnog evropskog prvaka i favorita u ovom meču. Igrale su kao u transu, sve im je polazilo za rukom, počev od sjajnog servisa. Ruskinje nisu bile svesne šta ih je snašlo. Oluja ih Srbije počistila ih je iz Rija za sat vremena!

Nisu se igračice ljudski ni zagrejale, a naša reprezentacija je već vodila 1:0 u setovima. „Zbornaja“ je u prvom setu osvojila samo devet poena!

Za tih sat vremena igre, Srpkinje su imale samo jedan mali pad u igri, sredinom trećeg seta, kada su dozvolile Ruskinjama da serijom 7:0 dođu u vođstvo. A onda se videla snaga naše ekipe. Taj pad je nije pokolebao, a što je još važnije, nije se uplašila velike pobede. Srbija je dala gas i nije ga puštala do kraja.

Tijana Bošković bila je najefikasnija sa 20 poena. Milena Rašić zabeležila je 16, a Brankica Mihajlović 14.Najefikasnija u timu Rusije bila je Tatjana Košeleva sa 15 poena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar