Određen sudija za meč decenije Srbija – Brazil: Ne vidi čiste penale, ali… (video)

FIFA je odredila i arbitra za sudar „Orlova“ i Brazila koji je na programu u sredu od 20 sati u Moskvi.

U pitanju je iranski sudija Alireza Fagani, koji potiče iz porodice fudbalskih arbitara. Naime, i otac mu je bio „čovek u crnom“, a on je nastavio njegovim stopama.

Alireza Fagani je igrao niželigaški fudbal u Iranu, a onda je rešio da se oproba u suđenju, pa je za samo godinu dana, otkako je dogurao do tamošnje prve lige, stigao i na listu FIFA sudija.

Još se pamti kako je u Kupu konfederacija prošle godine, kada je FIFA i počela da koristi VAR tehnologiju, odbio da je koristi kada je na meču Čile — Portugal bio ubeđen da je pravilno dosudio, da prekršaja u korist južnoameričke ekipe nije bilo u kaznenom prostoru evropskog rivala. Međutim, da je konsultovao saradnike iz VAR kancelarije, jasno bi uvideo da je Portugalac Žoze Fonte nagazio, time i sapleo, Fransiska Silvu u šesnaestercu.

Alireza Fagani, međutim, uopšte ne spada u klasične arbitre, jer voli da priča o tome šta mu se ne sviđa u sportu, zbog čega su mu Iranci na godinu dana bili zabranili da deli pravdu u tamošnjoj Superligi. Prosto, previše je kritikovao šta ne valja, pa je usledila sankcija.

A da se ne libi da stane na stranu pravde, poput činjenice da je „autsajder“ Meksiko bio bliži pobedi u prvom kolu, kada se nadmetao sa aktuelnim prvakom sveta, Nemačkom, pokazuje i konačan rezultat te utakmice — Meksikanci su pobedili „pancere“ sa 1:0.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusija2018sudija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Kanjižanin 47

    Nije mi simpatično, kada unapred ocenjujamo ono, što će se tek događati. Sutra, posle utakmice, svi ćemo biti pametniji. Do tada neka bude i optimizma, i pesimizma, ali najviše nadanja, da će se čudo pojaviti, i slavlje kod navijača Srbije.

  • Marko

    Meč decenije? Jel to znači da sledećih 10 god. nećemo igrati fudbal?

  • FILIP

    Nemojmo se po nasem losem obicaju,vec u napred vaditi za poraz od Brazila,koji ce biti neminovan.Uvek smo tako radili.Jednom su bili „krivi“ kramponi na cipelama nasih reprezantivaca. Drugi put …teren je bio los klizav… ali kao slag na tortu,kod nasih poraza,obavezno je „‘Zgresio“ glavni sudija. Kokeza i Krstajic su zasluzili kaznu,za nesportsko ponasanje.Pripremanje vec u napred „krivca“ za nas poraz koji nam sledi od Brazilaca…nije casno resenje…!

  • Anonimni

    Sudija ce BITI kriv……..