Oglasila se Crvena zvezda: Kazna Evrolige izuzetno stroga, borićemo se

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će u narednim danima nastaviti svim pravnim i dozvoljenim sredstvima da se bori da „obori“ kaznu Evrolige.

Finansijski panel Evrolige kaznio je danas Crvenu zvezdu zabranom registracije novih igrača i trenera do 28. februara. Srpski i regionalni šampion moraće da plati i novčanu kaznu od 25.000 evra zbog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju.

„Crvena zvezda obaveštava javnost da je u sredu klubu dostavljena odluka i kazna od strane takozvanog finansijskog panela EL, po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28. februara ove godine. Uz to klubu je izrečena i novčana kazna u visini od 25.000 evra. Crvena zvezda smatra da je ova kazna izuzetno stroga i nastaviće u narednim danima svim pravnim i dozvoljenim sredstvima da se bori da je ‘obori'“, navodi se u saopštenju Crvene zvezde i dodaje da će klub o svim detaljima svakodnevno obaveštavati javnost.

Crvena zvezda na ovu odluku Evrolige može da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Crvena zvezda je u decembru angažovala argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca, koji zbog zabrane ne može da igra u Evroligi.

Argentinac je odigrao dva meča za „crveno-bele“ u regionalnoj ABA ligi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar