Oglasio se i on: Svi su šokirani onim što je Vilander rekao o Đokoviću

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander prokomentarisao je predstojeće učešće Novaka Đokovića na Rolan Garosu i svojom najnovijom izjavom Noletove fanove ostavio u neverici.

Šestostruki Gren slem šampion smatra da srpski as ima šansu da ostvari dobar rezultat na predstojećem grend slemu.

Novak će u Parizu takmičenje početi protiv kvalifikanta, dok ga u drugom kolu očekuje duel sa Davidom Fererom.

„Definitivno se vraća. Da se ovaj grend slem ne zove Otvoreno prvenstvo Francuske, mislim da bi bio među sedmoricom-osmoricom favorita. Čak i u Parizu ima šansu. Igrao je veoma dobro protiv Nadala u Rimu. Lakše je igrati kada nemate šta da izgubite i sve da dobijete, ali se tehnički vratio na nivo na kojem je bio ili je veoma blizu toga“, rekao je Vilander.

Šveđanin kaže da je Đoković na novom početku, te da pokušava da pronađe svoj put.

„U skoro istoj situaciji je sada kao kada je imao 17, 18 ili 19 godina, pre svog prvog grend slema. Ima 31 godinu, ali ponovo počinje. Pokušava da nađe svoj način na terenu po pitanju intenziteta. Saradnja sa Vajdom je sjajan potez. Mislim da je uvek donosio prave odluke, a iako saradnja sa Andreom nije potrajala mnogo je naučio“, kaže Vilander.

Vilander očekuje Đokovića u drugoj nedelji takmičenja i ističe da ćemo tada videti na kojem je zaista nivou.

„Mislim da će mentalno igrati pametne mečeve dok ne dođe do ključnih. Tada će se sve svoditi na to koliko je voljan da emotivno trpi“, ocenio je Vilander.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mats Vilandernovak djokovic
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Mislim da su Vilandera malo „uhvatile“ godine,pa daje cudne izjave.Ono sto Djokovic vise nema,to je SNAGA. Ne treba zaboraviti,da Rolan Garos nema mnogo zajednickog,sa ostalim turnirima.U Parizu se igra Turnir,kojim se trazi ogromna snaga od ucesnika.Ne zaboravimo,igra se u pet setova.!!! To treba izdrzati. Djokovic u ovom sadasnjem izdanju,ne moze nikako izdrzati da igra,maksimum tri seta.On je malaksao od hrane iz koje je izbaceno meso,jaja…sve proteini.Nije uopste vazno,ko mu je sugerisao da promeni nacin ishrane,ali snagu je izgubio i nikako ne moze postici zadovoljavajuci rezultat u Parizu.!!!