Oglasio se Vilander i šokirao teniski svet: Sad je jasno, Novak ima mentalni problem

Proslavljeni švedski teniser, Mats Vilander, tvrdi da Novakov problem nije fizička sprema već „glava“.

Vilander smatra da je za Novaka možde i bolje da propusti Vimbldon i sezonu na travi, jer je to „podloga koja ubija samopouzdanje“, a nakon meča sa Čekinatom je jasno da Novak ima mentalni problem, da više nema ono samopouzdanje kao nekada što je imao.

„Mislio sam da nije dobro fizički spreman. Međutim pružio je odličnu borbu i dobro je igrao mečeve. Mislim da je na dobrom putu. Ne mislim da je fizička sprema ikada bila problem, već je to glava“, ubeđen je Vilander.

Novak je nakon poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa šokirao teniski svet izjavom da ozbiljno razmišlja da propusti turnire na travi, a Šveđanin smatra da je to odlična ideja.

„Novak možda ne bi trebalo da igra na travi zato što je to podloga koja ubija samopouzdanje. I da igra dobro na travi, teško je naći dobre terene za treniranje, ne možete dobro da se krećete zato što dosta proklizavate i ako želite da se vratite na ono najbolje, a to je za Novaka beton, logično je da ne biste želeli da igrate na travi“.

Vilander kaže da je u četvrtom setu moglo jasno videti da Novaku nedostaje samopouzdanje.

„Jedina stvar koja je nedostajala bilo je samopouzdanje u četvrtom setu. Imao je šansu, ali nije smeo da odigra opušteno. To je sve do samopouzdanja, nije želeo da pobedi sam sebe. Kada ste sigurni u sebe i kada osvajate Slemove ne mislite o tome da će te pobediti sebe i onda te poteze pogađate“, objasnio je Vilander, a prenosi „Kurir“.

Šveđanin savetuje Novaka da napravi pauzu od hotela i da nastavi naporno da trenira kako bi ponovo bio onaj stari.

„Novak nema servis ili forhend Del Potra ili Rafin govor tela. Potrebna mu je ta neka neka granica i da bude 100 odsto spreman“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mats Vilandernovak djokovic
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • TEOFILO

    Novaka Djokovica,sada bi mogla da pobedi i bilo koja TENISAERKA.ON je totalno izgubio snagu.On se vise ne oseca kao sportista,kao teniser.Suvise je zaokupljen zenom i svojom decom. Jednostavno,Novak nije u stanju,da zivi na na dva „koloseka“. On moze biti ili samo sportista,ili samo,pater familijas.Ocigledno da i njegova zena vrsi pritisak na njega,da bude muz i otac porodice,te da ostavi tenis iza sebe.On se sada lomi oko toga,nije ni sam siguran sta ce da izabere.U svakom slucaju,ovo sto sada radi,samo mu kvari imidz,a mi u srbiji,i onako iskompleksirani zbog svega u cemu smo,dobijamo nastupe nize vrednosti.

  • bambi

    Ostavite vise Novaka na miru. Dosadni ste i samo cackate i provocirate ko neke babe.

  • milan

    Jedan od najboljih Srpskih sportista i najgori covek jer vrlo malo ljudskosti ima kod sebe.Mec koji proda jos na samom pocetku pocne da pravi razne vanljudske grimase,sve mu smeta cak i deca koja skupljaju loptice,sa svima se svadja najvise sa samim sobom.Ali ako znate kakav mu je otac,brat onda je tu genetika u pitanju i tu leka nema. Veoma drsko i bezobrazno nekulturno ponasanje.

    • Anonimni

      ne seri konju sta si ti psihiatar???

  • Anonimni

    Svima nam je jasno da Novak nema veru u mogucnost da uspe i pobedjuje. Ono sto me oduvek nervira jeste konstantno pogadjanje mreze pri servisu , grimase da ga nesto boli – kada gubi poene , i stalno proklizavanje kao da je na ledu. Neka se jedno duze vreme povuce sa scene.Ovako bruka i sebe i one koji ga vole i obozavaju. Pa pobedjuje ga ko god stigne.