Ojeru treća „kraljevska“ etapa trke Beograd-Banjaluka

VLASENICA – Pobednik treće etape međunarodne trke „Beograd – Banjaluka“ je biciklista ekipe VSA KTM Grac Danijel Ojer.

Ojer je sačuvao najviše snage za finiš posle napornih 124 kilometara trke od Bijeljine do Vlasenice (2.37,31), a razloga za zadovoljstvo ima i Džastin Volf iz Bajk Eida, koji je sačuvao žutu majicu.

Drugi na cilj u Vlasenici stigao je Sajrus Monk iz Evopro Rejsing tima, dok je bronzanu medalju osvojio Mikel Reim iz tima Mazovže.

Za Ojera je ovo prvi podijum na ovogodišnjem izdanju trke, a fenomenalnom vožnjom na „kraljevskoj“ etapi koja je imala tri velika uspona poslao je snažnu poruku konkurentima nadajući se da se može umešati u trku za generalni plasman.

„Bilo je prilično teško i napeto od samog starta. Iskontrolisao sam sve bregove, ali sam imao najjače noge kada je bilo najpotrebnije i na kraju slavio“, rekao je Ojer.

Iako je posle druge etape izjavio da nije optimista kada se radi o čuvanju vođstva u generalnom plasmanu, Volf je uz mnogo napora uspeo da stigne u prvoj grupi, te stigne na korak od cilja.

„Malo je nedostajalo da popustim na prvom brdu, ali sam nekako uspio da zadržim priključak. Na nizbrdici sam se oporavio i već tada sam znao da imam dobre šanse. Sutra očekujem još jedan naporan dan, etapa je prilično duga, a moja prednost mala, ali ću uz timske kolege pokušati da napravim taktiku za završetak trke kakav priželjkujemo“, rekao je Volf.

Vlasenica je po treći put bila sjajan domaćin cilja i prema rečima direktora trke Vladimira Kuvalje nešto što ju je obogatilo, kako u smislu domaćinstva i srdačnosti, tako i kada se govori o izazovima za bicikliste.

Sutra je na programu poslednja četvrta etapa, koja u podne startuje u Prijedoru.

Biciklisti će preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići do Banjaluke, gde će već tradicionalno biti voženi krugovi, a pobednik će biti onaj ko najbrže preveze 160 kilometara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar