OKS 26. decembra bira najuspešnije sportiste, timove i trenere u 2022.

BEOGRAD – U Beogradu je danas održana sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije na kojoj je odlučeno da Dan OKS i Izbor najuspešnijih sportista, timova i trenera u 2022. godini budu održani 26. decembra od 20 sati u Domu Narodne skupštine Srbije.

U saopštenju OKS se navodi da je sednici IO prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić.

Predsednik OKS Božidar Maljković i ministar sporta Zoran Gajić još jednom su demonstrirali jedinstvo, izrazivši uverenje da će saradnja ove dve krovne sportske institucije u Srbiji u narednom periodu biti na najvišem mogućem nivou, dodaje se u saopštenju.

„Želeo bih da se ministru Gajiću još jednom zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i poželimo svi zajedno da u budućnosti sarađujemo još više i bolje. Period od prošle do današnje sednice obeležila je dinamična saradnja sa Ministarstvom sporta, sve sa željom i ciljem da zajedničkim naporima doprinesemo boljim uslovima za naše sportiste. Imenovanje Zorana Gajića na ovu funkciju otvorilo je novo poglavlje saradnje OKS i Ministarstva sporta. Uveren sam da će ta saradnja biti iskrena, prijateljska i na dobrobit ukupnog sporta u našoj zemlji. Verujem da će zahvaljujući uzajamnom poverenju i partnerstvu i dalje sve teći u dobrom smer“, rekao je Maljković.

Ministar Gajić zahvalio se na dobrodošlici.

„Bilo mi je veliko zadovoljstvo da ovde zajednički radimo, i neke od ideja koje smo ovde stvorili na neki način sam već implementirao. Kao što ste videli juče, formirali smo Savet za sport Republike Srbije, naravno uz pomoć svih vas. Prva moja akcija posle imenovanja za ministra sporta bila je poseta OKS, kada smo predsednik Maljković i ja demonstrirali jedinstvo ove dve kuće jer smatramo da ćemo zajedno biti jači. Sve što u budućnosti budemo radili, radićemo zajedno. Ministarstvo sporta u sinergiji sa Olimpijskim komitetom treba da obezbedi potrebne uslove za nastup naših sportista na takmičenjima. Već smo krenuli u tom pravcu i ja se radujem budućim akcijama koje ćemo sprovoditi da bi pomogli našem vrhunskom sportu. Sarađivaćemo na još višem nivou i nadam se sa još boljim rezultatima“, istakao je Gajić.

Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora OKS u 2022. godini, ažurirane su liste kategorisanih sportista u okviru sportskih programa OKS. Troje novih sportista ušlo je u Olimpijski program Pariz 2024, dok je jedna mlada sportistkinja stekla status za korišćenje Razvojnog programa.

„Strelkinja Sanja Vukašinović, džudista Strahinja Bunčić i džudistkinja Milica Šabić novi su učesnici Olimpijskog programa Pariz 2024. Mlada teniserka, Teodora Kostović, ostvarila je kriterijumski rezultat za boravak u Razvojnom programu. Članovi IO OKS informisani su o toku priprema naših sportista za nastup na takmičenjima naredne godine, Evropskim igrama, kao i zimskom i letnjem Evropskom olimpijskom festival mladih. Pored toga, obavešteni su o statusu priprema Misije za nastup naših sportista na Ol 2024. godine“, saopštio je OKS.

Na današnjoj sednici, usvojena je konačna brojčana prijava sportista, trenera i članova Misije OKS za predstojeći zimski Evropski olimpijski festival mladih koji će se održati od 21. do 28. januara naredne godine u Friuli Veneciji Đuliji, Italija. Našu zemlju će na ovom takmičenju predstavljati troje sportista u dve grane sporta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar