Oštar napad Švajcarca na Novaka: Posledice će biti nemerljive

Uskoro se navršava godinu dana od osnivanja PTPA, Asocijacije profesionalnih tenisera, na čijem je čelu prvi reket sveta Novak Đoković. Ta asocijacija bori se aktivno za veća prava igrača u svetu belog sporta, a mnogima je ipak trn u oku. Naročito samom ATP-u.

O tome je govorio Džef Kolet, direktor turnira u Gštadu.

„Problem je što svi žele da budu u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele da gledaju Rodžera, Nadala, Novaka, ali to nije moguće. Kao i u fudbalu. Liga šampiona su naši Gren Slemovi. Turniri Serije 1.000 su Liga Evrope. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigde neće odvesti. Ja mogu da živim s našom situacijom, ali publika i sponzori imaju problem s tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće“, rekao je Kolet za švajcarski list „Basler Zeitung“.

On se ne slaže sa izjavom čelnih ljudi iz PTPA da igrači „nemaju dovoljno veliku moć odlučivanja“.

„Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo hteli da spojimo Lozanu i Gštad kako bismo napravili kombinovani događaj za tenisere i teniserke. ATP nas je podržao, kao i WTA, svi su se složili, ali su igrači bojkotovali ideju. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći“, dodao je i objasnio zašto se protivi Đokovićevoj ideji.

„Ne mislim da je PTPA potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 posto u odlučivanju. Ako želite da stvari radite na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posledice će biti nemerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića“, zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATPnovak djokovicptpateniseriturnir
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • SrdjanM

    I gde je sad taj napad?!