Otkriven glavni krivac za Novakovu situaciju

Britanski Dejli Mejl objavio je detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena.

U mejlu se navodi da ako je teniser preležao koronavirus, da to nije dovoljno za medicinsko izuzeće.

Britanci navode da je to glavni problem zašto Đoković nije mogao da uđe u Australiju.

Ministar Greg Hant poslao je mejl u novembru izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tajliju i upozorio ga na ovaj detalj.

„Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina. Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim“, upozorio je Hant Tajlija još pre dva meseca.

Australijan open je tako imao vremena da upozori Đokovića i ostale tenisere koji bi tražili medicinsko izuzeće.

Kreg Tajli to nije učinio i direktni je krivac za sve što se sada dešava Đokoviću, navodi Dejli Mejl.

Oni kažu da je Đoković bio ubeđen da će potvrda da je imao koronu u proteklih šest meseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine.

To se nije desilo i sada je u karantinu i preti mu deportacija.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovic
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Novak nikad nije promenio religiju, jer uvek ističe da je Srbin i mnogo puta je prilikom igranja nosio krst. To što se bavi meditacijom nema nikakve veze sa religijom. Što se tiče zdravlja već sam jednom naveo da je Novaku bio veliki zdravstveni problem Celijakija (doživotna nepodnošljivost glutena) što mu je ustanovio lekar koji mu je savetovao promenu načina ishrane, što on i čini. Naš bajni stručnjak Obradović se čudi što odbija da jede ćevape. Sve mesne prerađevine, pa i ćevapi, sadrže gluten, a najviše ga ima u žitaricama. Verovatno se pre okretanja zdravom načinu ishrane najčešće hranio tzv. brzom hranom, koja i jeste najnezdravija.

    • Anonimni

      A joga??

  • bambi

    Glavni krivac je religija koja je ovog coveka uhvatila pod svoje, isprala mu mozak i unistila. Slicno je nastradao i svetski sampion u sahu Bobi Fiser, kome je religija unistila karijeru, zdravlje i osakatila ga finansijski, s tom razlikom sto je Bobi uspeo da se otrgne od njih ali Novak, na zalost, to ne moze.

  • Anonimni

    Glavni krivac za Novakovu situaciju je čovek koji je svim silama branio Rio Tinto, premijer Australije Skot Morison kako piše jedan od retkih slobodnih internet portala u Srbiji. On veoma dobro zna, kao i javnost u Srbiji, da je Đoković podržao proteste protiv Rio Tinta u Srbiji, što bi učinio svaki normalan čovek koji je upoznat kakvu je pustoš ta kompanija ostavila gde god je rudarila, počev od uništenja hiljadugodišnje kulturne baštine Aboridžina u Australiji, gde oni i danas protestuju, do Papua Nove Gvineje, u kojoj je zbog katastrofe koju je napravila ova kompanija. Kako je mladi Evroparlamentarac Ivan Vilibor Sinčić gororio u Evropskom parlamentu pročitajte članak Hrvatski antiglobalista u parlamentu EU : Vučić je konobar, a Srbija švedski sto! Ovaj mladi evroparlamentarac podržao je i Novaka Đokovića.

  • Anonimni

    A mogao je dobiti potvrdu i da se ne vakciniše

  • Anonimni

    Aman! Dosta vise o Djokovicu!

    • Sasa

      Pa jel bi ti o tebi..nemoze..jer si veoma veoma nebitan..

  • Anonimni

    Taj je otprilike završio karijeru

  • umorni kosač

    đilas i šolak? 😎😎😎