Otkriveno zašto supruga krije istinu o Šumaheru (foto)

Mihael Šumaher, bivši višestruki prvak Formule 1, pre skoro šest godina doživeo je nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Informacije o zdravstvenom stanju 50-godišnjeg šampiona i dalje su pod velom tajni.

Do sada se nije znalo zašto se stanje vozača krije, ali je nedavno otkriveno i kao glavni krivac za to navodi se njegova supruga, 50-godišnju Korina.

Poslednja informacija koja je procurila u javnost je da je Šumaher početkom septembra prebačen u Pariz na tajno lečenje. Inače, najnovije informacije o slavnom vozaču stižu samo nekoliko nedelja pre premijere dokumentarnog filma ‘Priča o Mihaelu Šumaheru’ snimljenog u čast 25. godišnjice osvajanja prve titule svetskog prvaka Nemca, koji od nesreće nije viđen u javnosti.

U filmu govori i bivši Šumaherov menadžer Vili Veber koji je otkrio zašto je toliko malo informacija dostupno o celokupnoj situaciji sa sedmorostrukim prvakom. On, naime, smatra da supruga legendarnog vozača krije istinu o oporavku šampiona. Zna se da je Šumi nakon frakture lobanje i povrede mozga bio u indukovanoj komi. Menadžer tvrdi da je mnogo puta tražio da vidi Šumahera, ali da je te zahteve odbijala njegova supruga. Dodao je i da se boji da bi istina o Šumaherovom stanju mogla da izađe u javnost.

‘Znam da je Mihael doživeo snažan udarac, ali, nažalost, ne znam kako napreduje oporavak. Voleo bih da znam kako mu je, da mu stegnem ruku, pomilujem lice, ali, nažalost, sve to Korina odbija. Ona se verovatno boji da bih mogao odmah da otrčim i svima otkrijem istinu’, rekao je Vili u dokumentarcu.

Dodao je da je uveren da će se Šumaher oporaviti. ‘Snažno veruem u Mihaelov oporavak jer znam da je on borac. Ako postoje šanse, on će ih iskoristiti. Ovo ne sme da bude kraj. Molim se za njega i uveren sam da ćemo ga svi ponovo videti’, zaključio je.

Korina je, podsetimo, s Mihaelom u braku od 1995. godine, a s njime ima i sina Mika koji ide očevim stopama. Tako je nedavno dobio nagradu ‘Sportler mit Herz’, a svojim emotivnim govorom ganuo je mnoge. ‘Uvek sam sanjao da sedim u autu u kojem je sedeo moj otac. Ove godine vozio sam dva auta koje je vozio moj otac. Sedio sam čak i u istom sedištu i što je najsmešnije, kao skrojeno je za mene’, rekao je tada Mik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mihael Šumaher
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Slavko

    Nemci su strahovito ljuti na njega zato što je prešao da živi u Švajcarsku da bi izbegao plaćanje poreza svojoj zemlji. Nikako ga ne vole.