Panika u Monte Karlu: Rus pozitivan na koronu, a juče trenirao s Nadalom

Ruski teniser Danil Medvedev je zbog pozitivnog testa na virus korona isključen sa Mastersa u Monte Karlu.
Drugi teniser sveta trebalo je da u Kneževini započne sezonu na šljaci.

„Veliko je razočaranje to što neću moći da igram u Monte Karlu. Fokusiran sam na oporavak i jedva čekam da se vratim na Turneju što je brže, ali i bezbednije moguće“, naveo je Medvedev u saopštenju.

Organizatori turnira u Monte Karlu objavili su da je Rus poslat u izolaciju, tokom koje će mu stanje konstantno pratiti doktor turnira, uz medicinski tim ATP.

Stanje ruskog tenisera zabrinulo je i navijače Rafaela Nadala, pošto je poznato da je pred početak turnira u Monte Karlu upravo sa njim trenirao.

Nadal i Medvedev su trenirali u ponedeljak na jednom od terena u Monte Karlu.

Obojica su bili bez maske, ali trenutno nije poznato da li su imali fizički kontakt tokom treninga, odnosno koliki je rizik od toga da je Rus preneo koronu Špancu.

Trenutno se postavlja pitanje da li će Nadal biti poslat u izolaciju dok ne odradi novi PCR test, koji bi se pokazalo da li je i on pozitivan na koronu.

Španac svoj prvi meč neće igrati pre srede, možda čak i u četvrtak, pa rizik postoji i zbog toga što i da on odradi PCR test momentalno nakon saznanja da je Medvedev pozitivan, nije sigurno da će virus dovoljno dugo biti u njegovom telu da se pokaže na testu.

Time bi mogao da se ugrozi i ceo turnir u Monte Karlu, pa ostaje za videti kako će reagovati organizatori, pogotovo s obzirom na to da je u pitanju ime veliko kao Rafael Nadal.

Takođe, postavlja se pitanje sa kim je sve Medvedev bio u kontaktu od igrača sem Nadala, odnosno da li će njegov pozitivni test prouzrokovati još neke.

Nije isključeno da je neko drugi od igrača koji je bio u kontaktu sa Rusom uneo virus u kompleks, pa ga preneo Medvedevu kod kojeg je samo identifikovan prvo.

Podsetimo, na Masters u Kneževini učestvuje i Novak Đoković, koji ne boravi u hotelu sa ostalim igračima, već u svom domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP Monte Karlodanil medvedevRafael Nadal
Komentari (0)
Dodaj komentar