Panika u Partizanu: Pripreme pri kraju, gde je Leonardo?

Leonardo dolazi, Leonardo ne dolazi, Leonardo ide, Leonardo ne ide…Saga o statusu momka koji je prošle sezone uz Uroša Đurđevića predstavljao pokretačku snagu Partizana dobila je još jednu epizodu (negativnu) kada se Brazilac posle dva odlaganja ni po novom dogovoru u ponedeljak nije pojavio na pripremama crno-belih. Najave da će Leonardo u nedelju uveče uhvatiti let iz Sao Paola, u ponedeljak tokom dana obaviti medicinska testiranja, a zatim kolima sa sportskim direktorom Ilievom krenuti u Sloveniju nisu se obistinile jer je promašio termin poletanja aviona!?

Imajući u vidu sve što se dešavalo od završetka sezone do danas vezano za njegov status jasno je da se radi o priči za malu decu, a po novoj verziji koju je dostavio čelnicima kluba Beograd, a zatim i Sloveniju bi trebalo da vidi u sredu. Ako se ima u vidu da je njegov odmor zvanično trebalo da traje do 19.juna, pa je produžen do 22,23. i na kraju do 26.juna logično je da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kada će se Brazilac upoznati sa Miroslavom Đukićem.

-Leonarda tokom juna prati neka neobična zla kob u pogledu dolaska na pripreme Partizana. Uglavnom su to situacije u kojima nema odgovarajućih letova ili ne primećuje razliku između 15 i 3 časa. Nadam se da će ovoga puta ipak uspeti da pronađe kartu, satnicu i da dođe na vreme za čekiranje ili da se neće dogoditi nestanak prtljaga, te da ćemo ga videti za 48 sati. Poslednja informacija kaže da ćemo ga videti u Moravskim Toplicama sutra – konstatuje potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

Kašnjenje fudbalera na pripreme ne predstavljaju novinu u svetu surovog profesionalizma, ali je u Leonardovom slučaju primetno da se radi o velikom nepoštovanju kluba, kao i saigrača koji se pune dve nedelje pripremaju za obaveze na evropskoj sceni.

-Leonardo je dragocen igrač, ipak, smatramo da je institucija kluba uvek iznad igrača. Ponašaćemo se u skladu sa klupskim pravilnikom i praksom, ali je najvažnije da vidimo Leonarda i obavimo razgovor sa njim. Onda ćemo moći da pričamo o budućoj meri ili merama oko njegovog statusa.

Ako se ima u vidu činjenica da Partizan nije ojačao tim tokom letnje pauze jasno je koliko bi gubitak Leonarda uticao na kvalitet igre, a sa druge strane stoji teg svojevrsnog vida pritiska i ucene od strane Brazilca koji nikoga u Humskoj ne može da ostavi ravnodušnim.

-Ne želimo da se izjašnjavamo dok ga ne vidimo ovde. Želimo da verujemo da su stvari tehničke prirode, ali sačekajmo da dođe, sačekajmo njegov prvi trening. Tada će se videti želja i motiv da pomogne klubu koji ga je vratio u fudbalski život.

Kazna sama po sebi nije po Vuletićevim rečima najbolje rešenje imajući u vidu sve okolnosti ovog slučaja, prenose Novosti.

-Partizan je ozbiljan klub koji jako brižljivo razmatra svrhu svake kazne. Ona sama po sebi ukoliko nema svrhu naknadne resocijalizacije igrača ne daje rezultat i ne služi ničemu. I mnogo i malo mu fali do crvene linije. To zavisi od toga šta ćemo čuti od njega. Smatram da smo jedni drugim potrebni, koliko Partizanu Leonardo, toliko i Leonardo Partizanu.

Sportski direktor Ivica Iliev je nedavno najavio, a potpredsednik kluba potvrdio da svi manevri koje koristi Leonardo neće biti dovoljni da ga klub proda pre završetka kvalifikacija Lige šampiona ili eventualnog učešća u plej-ofu Lige Evrope.

-Partizan i Leonardo se svakako neće rastajati najmanje do kraja avgusta. Spremni smo da sa njim obavimo sve moguće razgovore i postignemo dogovore. Naše strpljenje nije posledica klupske slabosti, već mudrosti i investicije u budućnost – zaključio je Vuletić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

LeonardoPartizan
Komentari (0)
Dodaj komentar