Partizan bolji od borbenog Konstantina

Košarkaši Partizana zabeležili su treću pobedu u Super ligi Srbije, pošto su danas u trećem kolu pobedili niški Konstantin sa 89:73 (21:15, 12:20, 26:14, 30:24).

Partizan je igrao pred domaćim navijačima prvi put posle dva i po meseca i zabeležio je pobedu uprkos oscilacijama u igri. Konstantin sada ima učinak od jedne pobede i dva poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Novica Veličković sa 17 poena i pet skokova. Aleksandar Cvetković završio je meč sa 13 poena i šest asistencija.

Konstantin je predvodio Danilo Tasić sa 18 poena i devet skokova, dok su još trojica igrača postigla po 10 poena.

Obe ekipe su grešile u početku, ali je Partizan vodio sve vreme. Crno-beli su sredinom druge četvrtine stekli dvocifrenu razliku, 31:21, ali je Konstantin za preostalo vreme napravio seriju 14:2 i na poluvreme otišao sa prednošću 35:33.

Konstantin se borio i na početku drugog poluvremena, ali je Partizan preokrenuo. Taj preokret poveo je Veličković, ali su i domaći košarkaši počeli da pogadjaju trojke. Crno-beli u prvom poluvremenu nisu dali nijednu, a u trećoj četvrtini su postigli tri, tako da su u poslednjih 10 minuta ušli sa vodjstvom 59:49.

Ekipe nisu spuštale tempo ni u poslednjoj četvrtini, ali Partizan je bio siguran i sačuvao je ubedljivo vodjstvo do kraja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar