Partizan bolji od Radnika posle preokreta

Fudbaleri Partizna pobedili su danas na svom terenu Radnik iz Surdulice sa 3:2, u 28. kolu Super lige Srbije, iako je na poluvremenu gubio 2:0.

Golove za Partizan postigli su Dušan Vlahović u 54. i Saša Ilić u 65. i 70. minutu, dok su strelci za Radnik bili Samjuel Ovosua u 20. i Miloš Deletić u 34. minutu.

Partizan je u prvom poluvremenu imao terensku inicijativu, dok su gosti iz Surdulice čekali svoje prilike iz kontranapada i dočekali ih.

Prvu opasnu kontru Radnik je izveo u 15. minutu kada je Zakaria Suraka izašao sam ispred Bojana Šaranova, ali tu dobru priliku nije iskoristio. Samo pet minuta kasnije, u jeku napada crno-belih, „sevnuo“ je još jedan kontranapad Radnika. Šaranov je sprečio Deletića da pogodi gol, ali ne i Samjuela Ovusua.

Već u narednom minutu Partizan je mogao da dodje do izjednačenja, ali je udarac Nemanje Mihajlovića zaustavio golman gostiju Borivoje Ristić. On je bio na visini zadatka i u 30. minutu kada je Marko Jevtović šutirao sa 30 metara.

Radnik se spasavao i nakon šuteva Miladina Stevanovića i Saše Ilića, a potom su gosti iz Surdulice odigrali još jedan odličan kontranapad koji je preciznim udarcem sa oko 18 metara završio Deletić za velikih 0:2.

Izabranici Ivana Tomića su na odmor ispraćeni zvužducima, dok su pristalice Radnika vodjstvo svoje ekipe proslavile uz trubače na severnoj tribini stadiona u Humskoj.

U 51. minutu Mihajlović je centrirao, a Vlahović glavom pogodio prečku, što je bio nagoveštaj potpunog preokreta.

Samo tri minuta kasnije, ponovo su u glavnim ulogama bili Mihajlović i Vlahović. Mihajlović je lepo centriao i na drugoj stativi pronašao Vlahovića koji je ovog puta glavom pogodio mrežu.

U narednih nekoliko minuta crno-beli su mogli i da poravnaju rezultat, ali je Mihajlović pogodio stativu, a udarac Saše Ilića je odbranio golman Radnika.

U 65. minutu Ivan Bandalovski je odigrao povratnu loptu u sredinu, a Ilić šutirao iz prve i pogodio za 2:2. Pet minuta kasnije kapiten Partizana je pogodio još jednom na asistenciju Mihajlovića i tako doneo prednost svojoj ekipi.

Crno-beli su do kraja utakmice napadali, ali rezultat se nije menjao.

Partizan je posle ovog kola drugi na tabeli sa 48 bodova, dok je Radnik osmi sa 37 bodova.

U narednom kolu Partizan gostuje Javoru, a Radnik dočekuje Jagodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar