Liga Evrope: Partizan u prvom kolu dočekuje AZ Alkmar

Fudbaleri Partizana u prvom kolu L grupe Lige Evrope igraće protiv AZ Alkmara u Beogradu 17. septembra, odlučeno je danas u Monte Karlu.

Izabranici Zorana Milinkovića u drugom kolu sastaju se sa Augsburgom 1. oktobra u gostima, dok u trećem dočekuju ekipu Atletik Bilbaa 22. oktobra.

Crno-beli potom imaju dva gostovanja u Španiji i Holandiji, protiv Bilbaa (5. novembra) i AZ Alkmara (26. novembra), a u poslednjem kolu u Humskoj igraju sa Augsburgom (10. decembra).

Trener AZ Alkmara: Partizan nije ništa slabiji od Bilbaa

Treneri AZ Alkmara, Atletik Bilbaa i Augsburga složili su se u oceni da je L grupa Lige Evrope, u kojoj će igrati fudbaleri Partizana, veoma kvalitetna i ujednačena.

Fudbaleri Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope sastaće se Atletik Bilbaom, AZ Alkmarom i Augsburgom, odlučeno je danas žrebom u Monte Karlu.

„Najvažnije je da se nalazimo u grupnoj fazi Lige Evrope, ovo su lepi trenuci za klub. Biće sjajno igrati protiv Atletik Bilbaa, koji ima veoma jak tim. Ništa slabiji nisu Partizan i Augsburg, biće teško, ali imamo šanse“, rekao je trener AZ Alkmara Džon van der Brom za sajt UEFA.

NJegov kolega sa klupe Bilbaa Ernersto Valverde ističe da je optimista oko plasmana u narednu rundi evropskog takmičenja.

„Nalazimo se u veoma teškoj grupi, sa velikim imenima iz najjačih liga Evrope. Još uvek ne poznajemo dovoljno dobro rivale iz grupe, ali ubrzo ćemo saznati više o njima. Cilj nam je da se plasiramo dalje“, izjavio je Valverde.

Zadovoljan žrebom bio je i trener nemačkog tima Tomas Vancerl.

„Dobili smo tri veoma zanimljiva protivnika i biće uzbudljivo igrati protiv njih. Kao što smo napravili iznenađenje u Bundesligi, istom se nadamo i u Evropi. Želimo da osetimo novo iskustvo i takmičimo se u Ligi Evrope“, zaključio je Vajncerl odmah posle žreba.

Milinković: Da nastavimo sa pobedama i u Ligi Evrope

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da su crno-beli dobili atraktivne rivale u Ligi Evrope i poručio da veruje u plasman u narednu rundu.

„Radujemo se što smo izvukli tri protivnika iz tri različite fudbalske škole i tri razlicita stila igranja, što nam svima garantuje atraktivan fudbal. Dobili smo ekipe sa kojima može da se igra i takmiči, a verujemo i u pozitivan ishod. Ne zaboravimo da je Partizan u kvalifikacijama već ostvario neke pobede, a tome ćemo težiti i u utakmicama koje slede, bez obzira na ime protivnika, i uz napadacku i atraktivnu igru“, rekao je Milinković za klupski sajt.

Prema njegovim rečima svaka utakmica u Evropi za njegov tim predstavlja radost.

„To kažem pošto svako ko se bavi fudbalom oseća utakmice u Evropi kao veliku cast i živi za njih. Mi smo mlada ekipa, u smislu da smo kratko zajedno, ali sa izraženim timskim duhom i željom za pobedama. Kroz utakmice zajedno rastemo i stasavaćemo iz dana u dan u pravu ekipu“, zaključio je Milinković.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Liga EvropePartizan
Komentari (0)
Dodaj komentar