Partizan nadoknadio dva gola i osvojio bod protiv Rada

Fudbaleri Partizana uspeli su da nadoknade dva gola zaostatka i u gostima odigraju 2:2 sa Radom, u poslednjoj utakmici 21. kola Super lige Srbije.

Aktuelni šampion nije uspeo da iskoristi jedanaesterac, a do boda je došao u finišu utakmice. Partizan je sada peti na tabeli sa 33 boda, jednim manje od Vojvodine. Radu je ovo bila 12. prvenstvena utakmica bez pobede i on se nalazi na 14. mestu tabele, sa 16 bodova.

Golove za Rad postigli su Aleksandar Trninić u 38. i Đorđe Denić u 60. minutu. Dvostruki strelac za Partizan bio je Valeri Božinov, pogocima u 73. i 84. minutu.

Partizan je u prvom poluvremenu bio bolji rival, imao je inicijativu i kontrolu igre, a pokušavali su Nikola Ninković, Saša Ilić i Ivan Šaponjić da postignu gol, ali nisu iskoristili svoje šanse.

Aktuelni šampion je najbolju šansu imao u petom minutu, kada je Stefan Vico igrao rukom u svom šesnaestercu, zbog čega je dosuđen penal. Kapiten Ilić nije, međutim, uspeo da iskoristi jedanaesterac, pošto mu je golman Miloš Budaković odbranio šut. Ovo je Partizanu šesti neiskorišćeni penal ove sezone.

Domaći tim je poveo u 38. minutu sjajnim udarcem Trninića iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. To je „građevinarima“ bio prvi udarac u okvir gola.

Partzan ofanzivno poceo drugo poluvreme, ali nije pravio šanse. Rad je, sa druge strane, pravio jako malo prilika, ali ih je koristio, tako da je u 60. minutu poveo sa 2:0.

Borko Veselinović je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, gde je Đorđe Denić bio potpuno sam i nije mu bilo teško da iz blizine savlada Filipa Kljajića.

Preokret je usledio od 59. minuta, kada je Valeri Božinov ušao umesto Ivana Šaponjića.

Andrija Živković je u 73. minutu prošao po levoj strani i centrirao u šeasnaesterac, a Božinov je sa pet metara savladao Budakovića za 1:2.

Partizan je posle toga krenuo u potpunu inicijativu, što se isplatilo u 84. minutu. Živković je ponovo centrirao, ovog puta sa desne strane, i pronašao Lazara Ćirkovića, koji je spusti loptu Božinovu, a on je iz neposredne blizine u velikoj gužvi sproveo loptu u mrežu za 2:2.

Darko Brašanac je u 88. minutu sjajno šutirao, ali je Budaković odbranio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar