Partizan: Štitićemo svoje interese

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je spreman da na svaki način zaštiti svoje interese, posle zahteva FIBA Evropa da KSS suspenduje crno-bele zbog odluke da igra Evrokup.

„U ovom trenutku, Partizan nije dobio odluku o suspenziji u zvaničnoj, pisanoj formi. Ipak, kako stvari sada izgledaju, to će se pre ili kasnije dogoditi. U tom slučaju, naš pravni tim će pažljivo sagledati sve odredbe eventualne suspenzije, nakon čega će biti doneta odluka o tome na koji način ćemo potražiti zaštitu svojih interesa, uključujući i odlazak na sud“, rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

Predsednik KSS Dragan Djilas odgovorio je FIBA da je nacionalni savez ranije doneo odluku da suspenduje sve klubove koji budu igrali Evrokup, ali je i čelnike evropske organizacije upitao kakva je budućnost košarke u Evropi.

Partizan je naveo da se pridružuje tim pitanjima.

„Čvrsto smo uvereni da su i pravo i pravda na našoj strani, kao i na strani svih klubova koji su u ogromnom broju odabrali da učestvuju u Evrokupu. Smatramo da bi jedino ispravno rešenje bilo da se odustane od politike kažnjavanja na ovaj način. Ali, i ako do toga ne dođe, bićemo spremni da zaštitimo svoje interese“, rekao je Todorić.

Izvršni direktor KK Partizan NIS, Mlađan Šilobad, predstavljaće klub 7. jula u Barseloni, na žrebu za grupnu fazu Evrokupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar