Partizan ubedljiv protiv FMP-a za 1:0 u seriji

BEOGRAD – Košarkaši Partizana pobedili su večeras FMP 93:75 (21:16, 27:21, 23:24, 22:14) u prvom meču polufinla plej-ofa Superlige u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Košarkasi FMP-a dobro su otvorili mec, imali su i vođstvo, ali je Partizan posle nesigurnog starta zaigrao bolje i stekao prednost koja je rivalu bila nedostižna tokom celog meča.
Crno-bele je do trijimfa predvodio Đorđe Gagić sa 18 poena i 10 skokova.Velika podrška su mu bili Nikola Janković sa 10 koševa, Novica Veličković 15 poena i sa po pet asistencija i uhvaćenih lopti i Rade Zagorac sa 10 poena i pet skokova.

Zagorac je meč završio u finišu prvog poluvremena, kada je posle faula Marka Jeremića zaradio povredu kolena zbog čega je morao da napusti teren.

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Stefan Đorđević sa18 poena, Marko Jeremić ubacio je tri manje, dok je Stefan Pot zabeležio 16 poena.

U finale će se plasirati tim koji prvi ostvari dve pobede, a sledeći meč igra se u sredu od 19 sati, kada će domaćin biti FMP u Železniku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar