Partizan ubedljiv protiv Javora na startu Superlige

IVANJICA – Fudbaleri Partizana, predvođeni novim trenerom Ilijom Stolicom, trijumfalno su počeli novu sezonu Superlige pošto su večeras na gostovanju u Ivanjici ubedljivo savladali Javor sa 4:0 (1:0).
Pored ubeđive pobede na teškom terenu i nezgodnom gostovanju u prvom kolu domaćeg šampionata, crno-bele može da raduje činjenica da su trijumf golovima začinili takozvani bonus igrači, momci uzrasta do 21 godine.
Prvi gol postigao je Mihajlo Petković (18) u 22. minutu, na 2:0 povisio je Bibras Natho u 68, a treći gol na meču postigao je talentovani Samed Baždar (18) u 77. minutu. Tačku na trijumf kluba iz Humske stavio je RIkardo Gomes iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade meča.
Fudbaleri Partizana u narednom kolu 15. jula gostovaće ekipi Radničkog iz Niša, dok će Javor dan kasnije (16. jul) biti gost TSC u Bačkoj Topoli.
Fudbaleri TSC slavili su večeras ubedlivo na gostovanju Čukaričkom sa 4:1 (1:0), dok su Mladost i Spartak u Lučanima podelili bodove (1:1).
Petostruki uzastopni šampion Srbije Crvena zvezda sutra (20.00) će na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati ekipu Radničkog iz Niša. Sutra se u istom terminu sastaju i Radnik – Mladost GAT i Vojvodina – Napredak.
Prvo kolo Superlige u ponedeljak (20.00) zatvaraju Kolubara i Radnički iz Kragujevca.
U premijernom meču nove sezone Superlige Voždovac je juče savladao Novi Pazar sa 1:0 (1:0).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar