Perković: Očekujem da ćemo osvojiti trofej Lige šampiona

BEOGRAD – Vaterpolista Novog Beograda Miroslav Perković izjavio je večeras, nakon plasmana tog kluba u finale Lige šampiona, da je utakmica bila puna adrenalina i teških duela.

„Mislim da smo bili agresivniji i da smo više zaslužili ovu pobedu“, rekao je na konferenciji za medije posle meča Perković.

Podsetio je da je i ranije govorio da su vaterpolisti Novog Beograda kadri da idu na sva najsjajnija odličja na turnirima koje igraju ove godine i dodao da zato neće da se zadovoljavaju srebrom.

„Prestajemo da mislimo o ovoj utakmici, jer ne smemo mnogo da se radujemo i budemo euforični. Već sutra nas čeka veliko finale. Probaćemo da se odmorimo, da se što bolje pripremimo za taj duel i nadam se da ćemo ovde u Beogradu osvojiti trofej“, konstatovao je Perković.
O mastralnoj partiji Vlahopulosa koji je postigao čak pet golova iz isto toliko pokušaja Perković je rekao:
„Svaka mu čast, presudio je na kraju. Ali, čestitke zaslužuju svi, jer je njegov odličan učinak bio proizvod ukupne igre svih nas. Ja sam srećan da bilo ko presudi, samo da mi pobeđujemo“.
Viktor Rašović je naglasio da je za konačan ishod meča bilo presudno veliko srce i volja cele ekipe Novog Beograda.
„Vrhunska utakmica. Postignuto je mnogo golova u duelu dva izvanredna tima. Predstoji nam finale, a u tim utakmicama za trofej, taktčke varijante ne igraju značajnu ulogu, već samo hladna glava i srce u junaka“.
I Viktor Rašović je u superlativima govorio o Vlahopulosu.
„Reč je o sjajnom igraču i mnogo dobrom momku. On je bio taj koji je okrenuo utakmicu u našu korist. Ušli smo u finale i sve ovo što se desilo se zaboravlja. Svom snagom idemo u finale pa neka bolji pobedi“, zaključio je Rašović.

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se danas u finale Lige šampiona, pošto su u dramatičnom polufinalnom meču u Beogradu, posle velike borbe savladali Brešu sa 14:13 (3:4, 4:3, 2:3, 5:3).

Novi Beograd će u duelu za titulu prvaka Evrope igrati sa boljim iz duela između Pro Reka i Ferencvaroša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar