Pešić: Ne postoji Berlin, svaka sledeća kao poslednja

PRAG – Sjajan pristup utakmici, odlična koncentracija, znamo da je na ovom turniru Finska najbolji tim u tranziciji, zato insistiram još jednom da kažem kakav odnos prema igri su imali moji igrači, izjavio je selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić posle ubedljive pobede protiv Finske (100:70) na Evropskom prvenstvu u Pragu.

„Finci su Izraelu dali 21 i Poljacima 31 poen iz kontri, a nama svega 13. Pogodili su samo devet trojki, pričali smo dosta pre ove utakmice, svi su bili maksimalno koncentrisani i mnogo nam je pomogao meč Finske i Poljske za pripremu ovog duela“, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Odbrana u tranziciji je ključna za ovakvu pobedu, dodao je Pešić.

„To je baza kompletne odbrane, oni znaju da pročitaju unaped šta protivnik želi, ako dobiju još i informacije putem skautinga, onda im je lakše. Imali su pristup kakav treba da bude, ne postoji Berlin, već samo prva sledeća utakmica za koju se spremamo punom snagom i ulazimo u nju kao da je poslednja. Bitno je da se pobeđuje kako se pobeđuje“.

Pešić je naglasio učinak Nemanje Nedovića i Marka Jagodića Kuridže.

„Nedović je dobio minute da odigra, važan nam je igrač i drago mi je da je ušao punom snagom i da ga je poslužio šut. Dobijamo i Kuridžu, da ne hvalim ove ostale najvažnije igrače, odigrao je ono što se traži od njega. Ekipa mora da ima podršku igrača sa klupe. Vanja Marinković ima stomačne probleme, bolove, nadamo se da će uz lekove da to sve prođe u utorak. Stigao je i Milutinov, on nam je isto važan“.

Kada je u pitanju sledeći rival, Izrael, Pešić je rekao:

„Poštujemo protivnika, imamo iskusne košarkaše koji su doživeli i pobede i poraze. Novi izazov, moramo da pobeđujemo ako hoćemo da imamo dobar plasman, da se popravljamo i da budemo uvek bolji, a za to moramo da igramo na granici naših mogućnosti svaku utakmicu“, poručio je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar