Pike otkrio o čemu je u četiri oka razgovarao sa Đokovićem (foto)

U intervju za list AS, jedan od organizatora ovogodišnjeg, izmenjenog formata Dejvis kup takmičenja, Žerar Pike, otkrio je o čemu je nasamo razgovarao sa Novakom Đokovićem.

Svetski broj 2 je na kraju sezone imao problema sa laktom, što se videlo i tokom turnira u Madridu, a igrač Barselone zahvalan je Novaku što je i pored povrede igrao na Dejvis kupu.

– Đoković je od početka bio veoma uključen i imali smo sastanke tokom turnira kako bi videli šta možemo da poboljšamo – otkrio je Pike.

Teniska reprezentacija izgubila je u četvrtfinalu od Rusije, ali je od organizatora dobila vajld kard za 2020. godinu.

– Novak mi je rekao da želi da se vrati. Veoma teško mu je pao poraz, imali su meč loptu protiv Rusa. Ali najvažnije je da igrači žele i naredne godine da se vrate i da je adrenalin i strast na ovom takmičenju veća nego na ostalim teniskim turnirima. Teniseri na Gren slemovima ne plaču u polufinalu – dodao je fudbaler.

Na pitanje šta bi moglo da se promeni na Dejvis kupu u odnosu na ovu godinu, Pike je rekao:

– Pre svega moramo da se pozabavimo terminom održavanja. Imamo samo nedelju dana u koje moramo da smestimo turnir. Jedno od rešenja je da postavimo četvrti teren i skratimo vreme pauze između mečeva. Raniji početak bi se odrazio na posećenost mečeva. Moramo da pronađemo balans, ali termini su jedan od najvećih problema.

O odluci Rodžera Federera da ne igra na Dejvis kupu ove godine, Pike kaže:

– Želeo bih da svako igra, ali vremenom sam shvatio da nije u pitanju da li se njemu dopada takmičenje, već je lične prirode. On već organizuje Lejver kup, a Dejvis kup vidi kao konkurenciju. Ali nije tako. To je egzebicija koja potoji tek tri godine protiv takmičenja koje je osnovano jo 1900-ih godina  – smatra fudbaler Barselone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Đokovićpike
Komentari (0)
Dodaj komentar