Pobede Bajerna, Herte i Hofenhajma

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na svom terenu Ingolštat sa 2:0, u utakmici 16. kola Bundeslige i ostvarili 14. pobedu u sezoni.

Bajern se oporavio od poraza u prošlom kolu od Borusije iz Menhengladbaha (3:1) i učvrstio se na prvom mestu na tabeli.

Ekipa Pepa Gvardiole povela je u 65. minutu golom Roberta Levandovskog, što je njegov 15. gol u 15 prvenstvenih utakmica. Konačan rezultat postavio je Filip Lam u 75. minutu.

Bajern je prvi na tabeli sa 43 boda, a Ingolštat, koji je u poslednje tri utakmice bez pobede, zauzima 11. mesto na tabeli sa 20 bodova.

Herta je na gostujućem terenu pobedila Darmštat sa 4:0 i popela se na treće mesto na tabeli.

Dvostruki strelac bio je Vedad Ibišević, koji je postigao golove u 12. i 50. minutu. Pogotke su postigli još Marvin Platenhart u 26. i Salomon Kalu u 77. minutu. Kalu je tako postigao osam golova, od kojih sedam na gostujućim terenima ove sezone.

Berlinski klub je posle druge vezane pobede treći na tabeli sa 29 bodova, a Darmštat zauzima 12. mesto sa 18 bodova.

Hofenhajm je pobedio Hanover sa 1:0 i prekinuo niz od osam utakmica bez pobede. Jedini gol postigao je Džonatan Šmid u 30. minutu.

To je tek druga pobeda Hofenhajma u sezoni, ali je i dalje pretposlednji 17. na tabeli sa 13 bodova. Hanover je pretrpeo drugi uzastopni poraz i zauzima 15. mesto na tabeli sa 14 bodova.

Verder i Keln odigrali su u Bremenu 1:1, a istim rezultatom završen je i duel Volfsburga i Hamburga.

Bajer Leverkuzen i Borusija iz Menhengladbaha igraju večeras od 18.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar