Pobede Đokovića i Janković u Indijan Velsu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu pošto je noćas posle preokreta pobedio domaćeg tenisera, 149. na ATP listi Bjorna Fratandjela u tri seta, 2:6, 6:1, 6:2.

Fratanđelo je u prvom i trećem gemu prvog seta napravio dva brejka i poveo u meču, a prvi teniser sveta je nakon toga uzvratio, za 25 minuta je lako osvojio drugi set i izjednačio.

Amerikanac je dobro počeo treći set, napravio je brejk i poveo sa 1:0 ali je Đoković odmah vratio brejk, da bi u petom i sedmom gemu ponovo oduzeo servis protivniku i za sat i 45 minuta izborio plasman u treće kolo Mastersa.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv 30. tenisera sveta Filipa Kolšrajbera.

Đoković je do sada osam puta igrao protiv Kolšrajbera i ostvario sedam pobeda, od kojih šest uzastopno.

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Indijan Velsa pošto je za 55 minuta bez većih problema pobedila domaću teniserku, 38. na WTA listi Koko Vandeveg sa 6:0, 6:1.

Janković, 20. teniserka sveta, će u osmini finala igrati protiv trećeg nosioca Poljakinje Agnješke Radvanske.

Ona je do sada igrala osam puta protiv treće teniserke sveta Radvanske i ostvarila dve pobede. Poslednji put igrale su prošle godine na Vimbldonu kada je Radvanska pobedila sa 7:5, 6:4.

(Beta)

Đoković: Bio sam očajan u prvom setu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je da je njegova igra u prvom setu protiv Amerikanca Bjorna Fratanđela bila očajna i dodao da je pobeda na startu Indijan Velsa ipak najvažnija.

Đoković je protiv 149. igrača sveta slavio 2:6, 6:1, 6:2.

„Bio sam očajan u prvom setu, a on je imao dobar plan. BIo je to jedan od onih dana kad ne osećate lopticu, ali iskustvo i upornost su mi pomogli da pobedim. Nadam se da će u sledećem meču biti bolje“, izjavio je Đoković, a prenosi zvanični sajt turnira.

Prema njegovim rečima meč je prelomio u petom gemu trećeg seta kada je napravio brejk.

„Tada sam mogao da se osetim malo udobnije na terenu, da budem agresivniji, ali sve u svemu, to nije bila velika igra“, poručio je Đoković.

Četvorostruki šampion Indijan Velsa u narednoj rundi sastaće se protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, protiv koga u međusobnim mečevima vodi 7:1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Indijan VelsJelena Jankovićnovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar