Pobede Portugala, Italije i Finske, poraz BiH u kvalifikacijama za EP

Fudbalska reprezentacija Portugala pobedila je večeras na gostujućem terenu Luksemburg sa 6:0, u utakmici drugog kola Grupe J u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Na stadionu Luksemburg, dvostruki strelac bio je Kristijano Ronaldo, koji je postigao golove u devetom i 31. minutu. Golove su postigli još Žoao Feliks u 15. minutu, Bernardo Silva u 18, Otavio u 77. i Rafael Leao u 89. minutu.

Portugal je mogao da postigne još jedan gol, ali je Leao promašio jedanaesterac u 85. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi, Slovačka je u Bratislavi pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:0.

Golove su postigli Robert Mak u 13. minutu i Lukaš Haraslin u 40. minutu.

Portugal je prvi na tabeli sa svih šest bodova, Slovačka je druga sa četiri boda, a Bosna i Hercegovina ima tri. Island takođe ima tri boda, Luksemburg je osvojio bod, a Lihtenštajn je bez bodova.

U Grupi C Italija je pobedila na gostujućem terenu Maltu sa 2:0.

Aktuelni evropski šampion poveo je golom koji je Mateo Retegui postigao u 15. minutu, a konačan rezultat postavio je Mateo Pesina pogotkom u 27. minutu.

Engleska je prva na tabeli sa šest bodova, a Italija na drugom mestu ima tri, koliko ima i Severna Makedonija na trećem mestu. Ukrajina i Malta su bez bodova.

U Grupi H Finska je u Belfastu pobedila Severnu Irsku sa 1:0.

Jedini gol na Vindzor Parku postigao je Benjamin Kelman u 28. minutu.

Domaći su postigli gol u 63. minutu kada je strelac bio Dion Čarls, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Na tabeli u toj grupi Slovenija je prva sa svih šest bodova, dok po tri boda imaju Danska, Kazahstan, Finska i Severna Irska. San Marino je poslednji na tabeli bez bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar