Policija istražuje mečeve rukometašica Prve lige Vojvodine

BEOGRAD – Rukometni savez Srbije (RS S) saopštio je da je pokrenuta istraga povodom ishoda utakice između rukometašica Temerina i Ravangrada, koja je završena rezultatom 86:15.

„Održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RŠ sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodine za žene odigranih između Temerina i Ravangrada, koja je završena rezultatom 86:15 (43:5) i Mokrin – Ruma, koja je završena rezultatom 18:47 (6:33)“, navode iz RS S.

S obzirom da se Temerin i Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika izmeđđ ove dve ekipe ć odlučivati o prvaku.

„Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RS S i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte“

„Na osnovu svega iznetog na sastanku doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice“.

Rukometni savez Srbije, kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RS S, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar