Predsednik Budućnosti: Ne nasedajmo na prevaru Nebojše Čovića

Predsednik košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan pozvao je navijače da „ne podlegnu pritisku i ne nasedaju na prevaru“ predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića i da dodju večeras na četvrtu utakmicu finala plej-ofa ABA lige.

Od 21 čas u Podgorici na programu je četvrta utakmica finala plej-ofa ABA lige izmedju Budućnosti i Crvene zvezde. Crnogorski tim je sinoć pobedio i poveo sa 2:1, pa bi večeras u slučaju pobede mogao da osvoji šampionsku titulu.

Čović je danas zapretio da njegova ekipa neće igrati ako se ne uradi ekspertiza sudjenja jučerašnje utakmice, pošto smatra da je njegova ekipa „pokradena“.

„Ne nasedajmo na prevaru Nebojše Čovića i večeras u 21 sat svi zajedno u ‘Moraču’ da pobedimo velikog sportskog protivnika. Pozivamo sve ljubitelje košarke i navijače da ne podlegnu pritisku i ko zna kojoj po redu beskurpuloznoj manipulaciji i neistinama N.Č. Neće biti prvi put da on nakon olako izrečenog i svoje ‘važne’ odluke, a ova je veoma važna i za njegov klub i za ABA Ligu, istu promeni i to bez ikakvog obrazloženja i argumenata“, rekao je Bokan u saopštenju, prenele su Vijesti.

Bokan je pozvao navijače da kao pravi domaćini dočekaju sportske protivnike i da pokažu da je moguće igrati važne utakmice bez incidenata, uz pružanje predstavnicima Zvezde punu bezbednost „i pored činjenice da je takvo ponašanje u potpunoj suprotnosti sa onim što su demonstrirali navijači Zvezde u prve dve utakmice“.

On je naveo da je Čović rekao neistine i da će po završetku finalne serije o tome biti reči. Rekao je da njegovom klubu niko ne može bilo šta da otme i da želi da na osnovu rezultata na parketu osvoji ABA ligu.

„Onda se postavlja pitanje, šta je to što posebno pripada Crevenoj zvezdi u ABA ligi. Odgovor je jedan jedini – apsolutno ništa. U sportu se i dobija i gubi, ali očigledno da neki nikada neće uspeti da priznaju da je neko bolji…  Mesto pobednika u ABA ligi nije i ne može biti zagarantovano za bilo koji klub pa ni za Crvenu zvezdu, iako N.Č. tvrdi potpuno suprotno“, rekao je Bokan i podsetio da je njegova ekipa ove sezone četiri puta pobedila Zvezdu, uz jedan poraz.

„To sigurno govori mnogo više od manipulacija i neistina N.Č, a ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali od dugogodišnjeg ‘sportskog radnika’ kakav je N.Č, očekuje se da to bude na sportski dostojanstven način uz korišćenje argumenata, a ne koristeći se potpunim neistinama“, naveo je Bokan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar