Prema očekivanom: Nole prvi nosilac na Igrama

Novak Đoković, kao što se i očekivalo, postavljen je za prvog nosioca Olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. Veliko iznenađenje, međutim, predstavlja povlačenje Stanislasa Vavrinke sa takmičenja jer ima problem sa povredom leđa, prenose sportski mediji.

„Zaista sam bio uzbuđen što ću igrati u Riju. Posle Pekinga i Londona, radovao sam se učešću na svojim trećim Olimpijskim igrama. Švajcarskim sportistima želim mnogo sreće u takmičenjima“, rekao je Vavrinka.

Iako nema velikog broja vrhunskih igrača u Riju, turnir će biti veoma snažan, jer se u žrebu nalazi veliki broj izvanrednih tenisera. Imena poput Federera, Berdiha, Raonića i Tima svakako će nedostajati istinskim ljubiteljima “belog sporta”, ali prisustvo Đokovića, Mareja, Nadala i Nišikorija garantuje vrhunsku tenisku predstavu u Riju.

I pored najava pojedinih španskih medija da će Rafa Nadal nastupiti samo u dublu, posle objavljivanja liste nosilaca jasno je da će se “bik sa Majorke” boriti za jedno od tri odličja na najvećoj smotri sportista.

Lista nosilaca:

1. Novak Đoković (Srbija)

2. Endi Marej (V. Britanija)

3. Rafael Nadal (Španija)

4. Kei Nišikori (Japan)

5. Žo-Vilfred Conga (Francuska)

6. Gael Monfis (Francuska)

7. David Ferer (Španija)

8. David Gofan (Belgija)

9. Marin Čilić (Hrvatska)

10. Roberto Bautista-Ahut (Španija)

11. Pablo Kuevas (Urugvaj)

12. Stiv Džonson (SAD)

13. Filip Kolšrajber (Nemačka)

14. Džek Sok (SAD)

15. Žil Simon (Francuska)

16. Benoa Per (Francuska)

(Slobodan Vrakela)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

igreNolenosilacrio 2016
Komentari (0)
Dodaj komentar