Priča za film: Otac je zlostavljao, igrala bez sudija, a sada je u polufinalu Melburna! (video)

Tridesetčetvorogodišnja hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u polufinale Australijan opena pobedom nad Čehinjom Karolinom Pliškovom od 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 6:4) i u njemu će na megdan Sereni Vilijams.

Mirjana je zaprepastila teniski svet ogromnim uspehom budući da je i sama priznala da je poslednjih godina igrala na toliko malim i neuglednim turnirima da pojedini nisu imali ni sve sudije na terenu.

„Bilo je neverovatno teško, nisam nikako igrala četiri-pet godina. Niko me više nije znao, igrala sam mečeve na zadnjim terenima, a ponekad i dva meča u jednom danu. Ma igrala sam mečeve i bez sudija. Sećam se da sam jednom vodila 3:1 u trećem setu, a suparnica je rekla da je rezultat 1:1. I šta sam mogla?! Krenula sam opet od 1:1 i pomislila: Kako je moguće da se meni ovo događa“, prisetila se u intervjuu za Independent, nakon što je preko velike Venus Vilijams osvojila Kvebek, svoj prvi turnir nakon 16 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=yDpzT15PziA

Mirjanina životna priča je za film. Na početku profesionalne karijere imala je velikih privatnih problema, da bi je od sukoba sa ocem Marinkom spasio niko drugi do Goran Ivanišević, prenosi Index.hr.

„Goran mi je spasio život“, rekla je jednom Mirjana jer je bežeći od oca s majkom srela Ivaniševića, koji joj je puno pomogao.

„Treba imati sreće i pomoć „odozgo“, ali ako to bilo ko zaslužuje, onda je to ona“, izjavio je Ivanišević, koji je otkrio kako nije video da Mirjanu otac fizički zlostavlja, ali da je bio svedok nekoliko žestokih verbalnih napada.

„Nesreću kroz koju sam prošla ne bih poželela ni najgorem neprijatelju“, rekla je još pre desetak godina za Nju Dejli Njuz ni ne sluteći da će se u januaru 2017. naći u polufinalu Australijan opena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijan openMirjana Lučić-Baronizlostavljanje
Komentari (0)
Dodaj komentar